Kassierster Cindy Dominicus slaat een praatje met Marika Van de Velde aan de kletskassa.
Volledig scherm
PREMIUM
Kassierster Cindy Dominicus slaat een praatje met Marika Van de Velde aan de kletskassa. © Karolien Coenen

Jumbo-klanten kunnen uitgebreid praatje slaan aan eerste kletskassa in België: “Veel mensen hebben nood aan zo’n babbeltje”

balenMet de opening van Jumbo in Balen is de eerste kletskassa in België sinds woensdag een feit. Klanten kunnen er rustig keuvelen met de kassierster, zonder dat ze de druk voelen om zich te haasten. Op de eerste dag was de kletskassa in kwestie al meteen erg in trek. “De meeste mensen stonden echt open voor dat babbeltje. Zo was een klant voortdurend moppen aan het tappen”, vertelt Cindy Dominicus, een van de ‘kletskassiersters’ in Balen.

  1. Lokte slachtoffer moord zelf uit of niet? Slager (65) die ex-schoonzoon doodstak, moet mogelijk toch voor hof van assisen komen
    PREMIUM

    Lokte slachtof­fer moord zelf uit of niet? Slager (65) die ex-schoonzoon doodstak, moet mogelijk toch voor hof van assisen komen

    “Geen alledaagse zaak”, zo beschreef de openbare aanklager vrijdagochtend het dossier van slager B.B. (65) die in 2022 zijn voormalige schoonzoon Tim Wils (40) een fatale messteek toediende. Vorige maand werd het dossier verrassend genoeg nog doorverwezen naar de correctionele rechtbank in plaats van het hof van assisen. De feiten werden gekwalificeerd als ‘moord met uitlokking’, al werpt dat nu net veel juridische vragen op. “Het Openbaar Ministerie heeft een binnenweg genomen om de zaak sneller te kunnen berechten.”
    Ham
  2. Schepen Inge Opsteijn (48) over haar strijd tegen borstkanker: “Als de verpleegster je zachtjes vraagt of iemand je kan komen halen, dan weet je het wel”
    PREMIUM

    Schepen Inge Opsteijn (48) over haar strijd tegen borstkan­ker: “Als de verpleeg­ster je zachtjes vraagt of iemand je kan komen halen, dan weet je het wel”

    In volle campagnetijd van een cruciaal verkiezingsjaar heeft Inge Opsteijn (48), schepen in Maasmechelen, een nog veel belangrijkere strijd te winnen: de mama van twee tienerzonen vecht tegen borstkanker. Ze aarzelde eerst om haar verhaal te vertellen, maar doet het nu toch. Omdat ze vrouwen wil waarschuwen én haar positiviteit wil blijven uitstralen. “Ik was hiervoor volgens mij de gelukkigste vrouw van Maasmechelen.” Al heeft de ambitieuze politica nog heel wat toekomstplannen.
    Maasmechelen