©  ISOPIX

ROLAND GARROS. Alison Van Uytvanck stoot door in dubbelspel bij de vrouwen, ook Joran Vliegen naar tweede ronde in gemengd dubbelspel

Roland Garros draait op volle toeren. Momenteel strijden zowel de mannen als de vrouwen voor een plekje in de derde ronde van het prestigieuze Grand Slamtoernooi in Parijs. Ontdek hier de uitslagen.

Thomas Cami

LEES OOK. Sterke David Goffin stoot door op Roland Garros na viersetter tegen Amerikaan Frances Tiafoe

Daniil Medvedev - Laslo Djere (6-3, 6-4 & 6-3)

Daniil Medvedev (ATP 2) heeft zich donderdag zonder setverlies geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Rus was met 6-3, 6-4 en 6-3 te sterk voor de Serviër Laslo Djere (ATP 56).

Om door te stoten naar de achtste finales, moet Medvedev voorbij de Kazach Alexander Bublik (ATP 42) of een andere Serviër, Miomir Kecmanovic (ATP 31).

De 26-jarige Medvedev staat voor de zesde keer op de tabel in Parijs. Na vier opeenvolgende exits in de eerste ronde haalde hij vorig jaar de kwartfinales.

Eind vorig seizoen won de Rus op de US Open zijn eerste grandslamtitel. Eerder dit jaar was hij voor de tweede keer op rij verliezend finalist op de Australian Open.

Leolia Jeanjean - Karolina Pliskova (6-2 & 6-2)

De Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 8) heeft zich donderdag in de tweede ronde van Roland Garros laten verrassen door thuisspeelster Leolia Jeanjean. Het nummer 227 van de wereld haalde het met twee keer 6-2.

De 30-jarige Pliskova was het achtste reekshoofd en in 2017 nog halvefinaliste op het Franse gravel. Vorig jaar verloor de Tsjechische de finale van Wimbledon tegen Ashleigh Barty.

De 26-jarige Jeanjean kreeg een wildcard van de organisatie en speelt in Parijs haar allereerste grandslam. In de eerste ronde had ze de Spaanse Nuria Parrizas Diaz (WTA 45) uitgeschakeld. Haar tegenstander in de zestiende finales wordt de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 63) of de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 31), die Greet Minnen uit het toernooi wipte.

Joran Vliegen naar achtste finales gemengd dubbel

Joran Vliegen heeft zich donderdag samen met Ulrikke Eikeri voor de tweede ronde van het gemengd dubbel geplaatst op Roland-Garros. Het Noors-Belgische koppel won met 4-6, 6-3 en 10-5 van de Kazachen Anna Danilina en Andrey Golubev, die het zesde reekshoofd vormden.

In de tweede ronde (achtse finales) worden de Nieuw-Zeelandse Erin Routliffe en de Uruguayaan Ariel Behar of de Fransen Clara Burel en Hugo Gaston de tegenstanders.

Simona Halep - Zheng Qinwen: 2-6, 6-2 & 6-1

Simona Halep (WTA-19) heeft zich donderdag niet voor de derde ronde van Roland-Garros kunnen plaatsen. De 30-jarige Roemeense, toernooiwinnares in 2019 en voormalig nummer een van de wereld, liet zich met 2-6, 6-2 en 6-1 verrassen door de Chinese Zheng Qinwen (WTA-74).

Na een door blessures verstoord 2021 is Halep nog altijd op zoek naar haar beste niveau. Op het gravel in Parijs voegde ze zich bij een lang lijstje van grote namen die vroeg sneuvelden. Eerder konden titelverdedigster Barbora Krejcikova (WTA-2), Maria Sakkari (WTA-3), Anett Kontaveit (WTA-5), Ons Jabeur (WTA-6), Karolina Pliskova (WTA-8) en Garbine Muguruza (WTA-10), de winnares van 2016 , hun status niet waarmaken.

Iga Swiatek - Alison Riske: 6-0 & 6-2

‘s Werelds nummer een Iga Swiatek gaat inmiddels wel als een machine door. De 20-jarige Poolse had net iets meer dan een uur nodig om met 6-0 en 6-2 korte metten te maken met de Amerikaanse Alison Riske (WTA-43). Ze boekte zo haar dertigste zege op rij. Voor een eenendertigste moet ze zaterdag in de derde ronde voorbij de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA-95).

In 2020 opende Swiatek haar palmares op het Grand Slam in de Franse hoofdstad. In 2021 volgden overwinningen in Adelaide en Rome en dit seizoen zit ze al aan vijf toernooizeges: in Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart en Rome.

Shelby Rodgers - Danielle Collins: 6-4 & 6-3

‘s Werelds nummer negen Danielle Collins heeft zich donderdag niet voor de derde ronde van Roland-Garros kunnen plaatsen. De 28-jarige Amerikaanse verloor met 6-4 en 6-3 van haar landgenote Shelby Rodgers (WTA-50) en is al de zevende speelster uit de top tien die uit het toernooi verdwijnt.

De Tsjechische titelverdedigster Barbora Krejcikova (WTA-2), de Griekse Maria Sakkari (WTA-3), de Estlandse Anett Kontaveit (WTA-5), de Tunesische Ons Jabeur (WTA-6), de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-8) en de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-10), winnares in 2016, gingen Collins voor. De Poolse Iga Swiatek (WTA-1), de Spaanse Paula Badosa (WTA-4) en de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-7) doen wel nog mee voor toernooiwinst.

Alison Van Uytvanck naar tweede ronde dubbelspel

Alison Van Uytvanck en de Roemeense Monica Niculescu hebben zich donderdag voor de tweede ronde van het dubbelspel geplaatst op Roland-Garros. Dat deden ze door de Amerikaanse Danielle Collins en de Kazachse Yulia Putintseva in 1 uur en 44 minuten met 3-6, 6-3 en 6-1 te verslaan.

Om een plaats in de achtste finales nemen Van Uytvanck en Niculescu het op tegen de Amerikaanse achtste reekshoofden Cori Gauff en Jessica Pegula, die de Kazachse Elena Rybakina en de Russische Liudmila Samsonova met 6-3 en 7-5 uitschakelden.

Van Uytvanck komt voor de tweede keer deze week tegenover Gauff te staan. In het enkelspel werd ze woensdag in de tweede ronde met 6-1 en 7-6 (7/4) uitgeschakeld door de 18-jarige Amerikaanse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer