Tijs Vanneste.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijs Vanneste. © VRT

GEZIEN? ‘Meneer Vanneste’: “Een gemiste kans om de echte leerkrachten te laten ‘shinen’”

TVTijs Vanneste maakt een carrièreswitch en gaat opnieuw lesgeven voor het Eén-programma ‘Meneer Vanneste’. De poulain van de openbare omroep probeert zo een stand van zaken op te maken van wat er reilt en zeilt binnen het onderwijs van Vlaanderen. Slaagt het tv-gezicht daarin? Of blijft de reportagereeks te veel op de oppervlakte? 

11 reacties

  • Severine Degreef

    2 jaar geleden
    Lieve Eric Meers, ik heb inderdaad grote ogen getrokken toen ik na 20 jaar privé in het onderwijs stapte. Miljaar, zoveel werk! Maar ik doe het zoveel liever. Ik ben elke avond nog bezig voor school. Erg is dat niet, ik zal Netflix wel uitkijken als ik op pensioen ben.
  • mary-ann van eester

    2 jaar geleden
    iemand die deze taak met hart en ziel doet werkt meer dan 20 uur en zeker in kleuter of lager onderwijs.iemand die deze mensen iets verwijt moet er zelf maar eens voor gaan staan ik ben zeker dat hij of zij het geen week volhouden. en waarom mensen uit de prive beroepsvakken laten geven , omdat er anders geen lesgevers zijn. hier al eens over nagedacht? ben zelf 37 jaar leerkracht geweest en voor een gezin gezorgd maar heb geen enkele dag tegen mijn zin gaan werken mary-ann van eester
  • Christophe Heyndrickx

    2 jaar geleden
    Heel wit publiek. In veel scholen helemaal niet meer de realiteit.
  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    @Eric meens: uzelf heeft al in het onderwijs gestaan en kunnen vergelijken in het echt wat de vercchillen zijn? of bent u ook van. Ik zie het zo dus zal het zo zijn (ge weet wel, theorie en praktijk). Nu is het zo in het onderwijs: wil je een fulltime lessenrooster, dan zal je toch bij verschillende wergevers moeten gaan werken (maw verschillende scholen) omdat er amper een school een fulltime rooster kan geven aan een leerkracht. Werk jij graag voor 3 werkgevers per dag?
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Bij elke 50 minuten les is er minstens een uur voorbereiding nodig. Of denken jullie dat die leerkrachten zo superintelligent zijn dat ze dat allemaal uit hun mouw kunnen schudden? Ik heb zeer veel respect voor leerkrachten. Ik zou het zelf niet willen doen want men moet ervoor in de wieg gelegd zijn en bovendien stressbestendig zijn met de jeugd van tegenwoordig. Tof tv-programma van Tijs Vanneste.