Reuters
Volledig scherm
PREMIUM
© Reuters

Marc Degryse ziet hoe Club en Gent al een voorsprong hebben en spreekt over “pijnlijk vertrek” Kompany

Jupiler Pro LeagueDe trainerscarrousel draait op volle toeren. Slechts één topclub verandert deze zomer niet van trainer: AA Gent. En zo ziet onze analist Marc Degryse dat zowel Gent als Club Brugge - want Carl Hoefkens rekent hij niet tot ‘nieuwe’ trainer - nu al een voorsprong hebben op de andere topclubs. Degryse heeft het onder andere ook over het vertrek van Kompany (“een pijnlijke kwestie voor beide partijen”) en de mogelijke overgang van Mazzu naar het Lotto Park: “We moeten niet naïef zijn.”

15 reacties

  • Jan Daems

    2 jaar geleden
    Dat kapitaal niet onbelangrijk is, is één feit. Zeker als je een brede kern moet hebben omdat je op verschillende niveaus actief moet zijn. Anderzijds koop je geen ploeg, daar heb je andere ingrediënten voor nodig. Op dat vlak denk ik dat Gent er het beste voor staat met een trainer die zijn spelersgroep door en door kent. Hoefkens mag dan talent hebben, de toekomst zal uitwijzen in hoeverre hij de verwachtingen gaat inlossen. Kompany werd als coach ook de hemel ingeprezen en dat was het dan.
  • Patrick Brusseel

    2 jaar geleden
    Een vraagje aan de reageerders : hebben jullie de analyse gelezen of speel je gewoon op de boodschapper ? Marc zegt hier gewoon de waarheid. En daar heeft zijn verleden niets mee te zien. Ik heb altijd gesteld dat het geduld of eerder het gemis daaraan bij het bestuur de grootste vijand zou zijn van Kompany. Dat is ook gebleken. Voor Kompany toch een afgang vind ik en een vertrek via de achterdeur zonder prijzen.
  • Linda Remans

    2 jaar geleden
    Financiël hebben ze voorsprong, de rest zegt niet veel, remenber Weiler, kwam zag en won. Genk speelt vorig seizoen geweldig onder Vanden Brom, wat bleef er dit seizoen van over, terwijl de sterkhouders gebleven zijn.
  • Wouter Van de Walle

    2 jaar geleden
    Met de spelers die Anderlecht heeft, haalde hij er toch het maximum uit volgens mij
  • André Vermaelen

    2 jaar geleden
    Kan Degryse zich beperken tot zaken waar hij wel expertise van heeft, zoals de bankzitters bij Sheffield Wednesday en PSV ?
  1. Blessin ongezien kwaad in de kring van Union na zege, Rouches trekken boetekleed aan voor razende fans: alle highlights van speeldag 27
    6

    Blessin ongezien kwaad in de kring van Union na zege, Rouches trekken boetekleed aan voor razende fans: alle highlights van speeldag 27

    Speeldag 27 van de reguliere competitie in onze Jupiler Pro League en de winnaar bovenin luistert alwéér - naast die van Anderlecht - naar de naam Union. Maar dat verhinderde Alexander Blessin niet om zijn spelers rond de middelcirkel samen te roepen en in een colère uit te barsten. Niet tevreden met hoe Union naliet Standard helemaal dood te doen (2-1). Van zo’n scenario kunnen de Rouches alleen maar dromen. Na de elfde nederlaag (Standard heeft nog maar zes keer gewonnen) blijft het degradatiespook levendig en werden de spelers gedwongen de woedende meegereisde fans te trotseren.
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.