De Schoolweg in Willebroek

Drie jongeren aangehouden in Willebroek: link met zware vechtpartij op chirofuif

In Willebroek zijn bij huiszoekingen vijf jongeren gearresteerd in het onderzoek naar een zware vechtpartij op een chirofuif, eerder deze maand. Drie jongeren zijn aangehouden. Twee jongeren van 18 jaar zijn naar de gevangenis gebracht. Een derde jongeman van 19 kreeg een enkelband. Op de chirofuif begin deze maand keerde een groep jongeren zich tegen vier slachtoffers, die allemaal gewond raakten. 

De zware vechtpartij vond plaats tijdens een fuif in de nacht van 7 op 8 mei. Vier jongeren raakte daarbij gewond. "We hebben tijdens het onderzoek een aantal personen kunnen identificeren," zegt Lieselotte Claessens van het parket. "Er zijn dan woensdag een aantal huiszoekingen gebeurd, in het totaal zijn vijf personen voor de onderzoeksrechter gekomen en die heeft beslist om drie van hen aan te houden."

De jongeren komen alle drie uit Willebroek zelf

Lieselotte Claessens, parket Antwerpen

Van de drie jongeren die zijn aangehouden, werden er twee van 18 jaar oud naar de gevangenis gebracht. Een derde jongeman van 19 staat onder elektronisch toezicht. De jongeren komen alle drie uit Willebroek zelf. 

Samenscholingsverbod

Deze week nog werd een samenscholingsverbod ingevoerd in het steegje tussen de Schoolweg en het Louis De Naeyerplein in het centrum van Willebroek, toen de overlast door een twintigtal jongeren maar bleef aanhouden. De fuifzaal waar de vechtpartij gebeurde, ligt daar in de buurt.

Meest gelezen