Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onze F1-watcher legt uit waarom de GP van Monaco mogelijk verdwijnt: “Iedereen zegt dat deze race een monument is. Maar bekijk het eens anders...”

Formule 1Drieënnegentig jaar lang was het ondenkbaar. Formule 1 zonder Monaco. Nu is algemeen aanvaard dat ook het Prinsendom geen gegarandeerde stek heeft in de toekomst van de sport. Inderdaad: in hetzelfde schuitje als Francorchamps en het Franse Le Castellet. Hoe is het zo ver kunnen komen? Analyse.

8 reacties

  • wil baken

    2 jaar geleden
    Francorchamps gaat dus over minder dan 20 miljoen. En daar is elke jaar gezeik over, geef die 10 miljoen per jaar he, voor andere zaken gooien ze met miljarden.
  • Johan Fonteyne

    2 jaar geleden
    Hier haalt de vrije markt het van de traditie, als het al zo ver zou komen tenminste. Zelfgenoegzaamheid en arrogantie zal hier duidelijk enkele jaren teveel geteisterd hebben! Nochtans kan Monaco steeds mooie plaatjes opleveren voor de autoliefhebber, en diegenen die dromen van glamour en glitter, wat toch ook altijd een beetje F1 was en is.
  • Anthony Peeters

    2 jaar geleden
    Mag zeker van de kalender geschrapt worden! Heel weinig inhaal mogelijkheden! Vaak de saaiste race van het seizoen en dat alleen voor de fils a papas dat daar met hun jacht liggen
  • willy staes

    2 jaar geleden
    De Belgisch F1 omloop is de mooiste van alle, zelfs de franse chauvinisten zeggen dat .
  • Pieter Vankamp

    2 jaar geleden
    Tijd voor een andere serie, iets tss F2 en F1 in zoals vroeger, die enkel in europa rijd.