©  ISOPIX

McLaren zet naam legendarische Ayrton Senna op Formule 1-auto’s: “Hij leeft voort in onze harten”

De Formule 1-coureurs van McLaren rijden voortaan met de naam van Ayrton Senna op hun auto. De naam van de legendarische Braziliaan, die drie wereldtitels veroverde in een McLaren tot hij in 1994 verongelukte, staat vanaf de Grote Prijs van Monaco van dit weekend op de halo. Dat is de beschermende beugel over de cockpit van de coureurs.

Bron: BELGA

“Ayrton Senna is een McLaren-legende en dat zal hij altijd blijven”, legde teambaas Zak Brown uit. “Zijn prestaties met McLaren, die hem drie wereldtitels opleverden, hebben ervoor gezorgd dat hij tot de grootste Formule 1-coureurs ooit behoort. Toen hij in 1994 op tragische wijze overleed, voelde dat als een onvervangbaar verlies voor de hele autosportwereld. Maar hij leeft voort in de harten en gedachten van de Formule 1-fans over de hele wereld. We vinden dat wij als McLaren zijn bijdrage aan de sport moeten erkennen door zijn naam met ons mee te dragen, waar we ook racen.”

De Brit Lando Norris en de Australiër Daniel Ricciardo, de huidige piloten van McLaren, rijden vrijdag tijdens de vrije trainingen in Monaco voor het eerst rond met de naam van Senna op hun auto’s. De Braziliaan zegevierde zes keer in de smalle straten van het prinsdom en is daarmee recordhouder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer