© ATV

Buschauffeur van dodelijk ongeval op E19 vrijgelaten onder voorwaarden na betalen van borgsom

Schoten -

De 35-jarige Franse buschauffeur die in april een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt op de E19 is vrij onder voorwaarden. Dat besliste de kamer van inbeschuldigingstelling vrijdag. Het gerechtelijk onderzoek naar het ongeval loopt nog volop.

jtp, sare

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in het hof van beroep volgt daarmee de beslissing van de raadkamer, die twee weken geleden al besliste om de Fransman vrij te laten onder voorwaarden. Het Antwerps parket tekende echter beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer, waardoor het dossier verhuisde naar de KI.

De buschauffeur werd vrijgelaten na het betalen van een borgsom van 5.000 euro en kreeg als voorwaarde opgelegd dat hij het Belgisch grondgebied niet mag betreden. “Mijn cliënt is opgelucht dat hij de gevangenis kan verlaten, maar beseft natuurlijk ten volle dat er nog een proces boven zijn hoofd hangt voor de politierechtbank”, zegt zijn advocaat Boris Reynaerts. “Hij zal zijn medewerking aan het onderzoek blijven verlenen.”

Bij het ongeval op de E19 in Schoten richting Nederland lieten twee mensen het leven. Een 17-jarige Franse jonge vrouw en de 29-jarige Colombiaan Andrés Felipe Rodríguez. Verschillende andere passagiers liepen zware verwondingen op. De 35-jarige chauffeur legde na het ongeval een positieve speekseltest af en was in het verleden in Frankrijk betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Uit zijn bloedanalyse blijkt volgens het parket dat hij een chronisch gebruiker van cannabis is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV