©  Sven Dillen

Diepenbekenaar rijdt fiets stuk op gespannen metserskoord: “Koord niet door aannemer geplaatst”

Diepenbeek -

Donderdagavond iets voor 20.30 uur heeft Eddy Lespinoy tijdens een fietstocht een flinke aanrijding gehad met een metserskoord, die over de rijbaan in de nieuwe fietstunnel aan de Stationsstraat stond gespannen. “De aannemers hadden alles opgeruimd, dus het koord is vermoedelijk door iemand anders geplaatst”, klinkt het bij Infrabel.

Dirk Jacobs

“Ik fietste vanuit het centrum doorheen de tunnel en reed bergaf”, vertelt Eddy. “Toen ik door de tunnel reed kwam ik een groepje erg luidruchtige jongeren tegen. Aan de kant ‘centrum’ botste ik plots op het metserskoord, dat over de weg gespannen was. Ik had het echt niet opgemerkt. Gevallen ben ik niet, maar door het onverwachte manoeuvre verzwikte ik wel mijn enkel.” Eddy kreeg meteen hulp van twee meisjes die passeerden. “Zij hebben ook geholpen om het koord te verwijderen.”

 ©  rr

Vlijmscherp

Het metserskoord bleek vlijmscherp te zijn, want het sneed dwars door de kabel van Eddy’s fietscomputer en beschadigde de remkabels en de fietstas. “Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als hier een kindje naar beneden gefietst was”, zegt Eddy. “Het koord zou gewoon dwars door de keel van dat kleintje gesneden zijn. Ik vermoed dat de jonge gasten die ik uit de tunnel zag komen het koord gespannen hebben. Ze denken gewoon niet na welke zware gevolgen dit kan hebben.”

“We hebben geprobeerd om het koord te verwijderen, maar heel eenvoudig ging dat niet, gaat Eddy verder. “Het was vastgemaakt aan een betonijzer. Wellicht zijn de werkmannen die bezig waren op de spoorwegwerf het koord vergeten mee te nemen.”

Alles opgeruimd

“De aannemers hebben ons laten weten dat ze de hele werf hadden opgeruimd op het einde van de werkdag”, zegt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel. “Het koord is dus vermoedelijk door iemand anders geplaatst.”

“We waren van plan om bij de tunnels geregeld de mobiele camera’s die we hebben in te zetten”, zegt schepen Jan Bynens (N-VA). “Door dit voorval gaan we dit nu versneld doen, wellicht zolang de werken nog bezig zijn. De situatie wijzigt er nu quasi dagelijks en blijkbaar geeft dat aanleiding tot misbruiken die we absoluut niet kunnen tolereren.”

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer