De Duitse bondskanselier Olaf Scholz.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz. © REUTERS

Duitse bondskanselier Scholz: “Chinese leningen aan arme landen kunnen financiële crisis veroorzaken”

De overvloed aan langlopende leningen die door China toegekend worden aan arme landen, vooral in Afrika, vormen een “ernstig gevaar” om de wereld in een nieuwe financiële crisis te storten. Daarvoor waarschuwt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vrijdag.

8 reacties

  • Paul Boeie

    2 jaar geleden
    China pakt de plaats van het westen in in Afrika en ze laten het daar gebeuren voor persoonlijke rijkdom . Een prachtig , rijk maar verloren werelddeel .
  • Rudy Van Daele

    2 jaar geleden
    Dit heeft het westen zelf in de hand gewerkt. Dank aan al onze knappe koppen
  • Ronnie Mathieu

    2 jaar geleden
    In 2020 verbleven we als vakantiegangers op de Kaapverdische eilanden. Uit contacten met de lokale bevolking bleek dat de visvangst voor de eilandbewoners schaarser was geworden, maar ook veel duurder. Oorzaak bleek dat Kaapverdië een handelsakkoord had afgesloten met China die zou zorgen voor de nodige infrastructuurwerken op de eilanden, in ruil voor massale visvangsten voor de Chinese bevolking.
  • Piet Bol

    2 jaar geleden
    In tegenstelling tot de westerse ex kolonie landen investeerd China. Vroeger werden ze leeg gezogen. ’t Zal de gemiddelde hongerlijder worst wezen hoe hij een betere toekomst krijgt. China heeft geen Poetin en Biden toestanden nodig om de heerschappij te krijgen in die landen. Locale stamhoofden schatrijk subsidiëren die dan de bevolking onder de knoet moeten houden en die nadien altijd op de loop gaan met zakken vol geld zie ik met de hulp van de Chinezen niet gebeuren
  • Peter Coolen

    2 jaar geleden
    Scholtz en het westen gaan iedereen de les spellen terwijl ze zelf alles in China hebben laten maken.Ze zorgen zelf voor een financiele crisis met hun sancties tegen Rusland , China , N-Korea enz.en dat durven ze wereldleiders noemen!!