Tom Van Grieken op 1 mei
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Van Grieken op 1 mei © BELGA

ANALYSE. Het strategische plan van Tom Van Grieken: hoe het Vlaams Belang Vlaanderen wil veroveren bij de volgende verkiezingen

PolitiekHet Vlaams Belang is in onze peilingen de grootste partij van Vlaanderen geworden, maar wordt het dat ook na de verkiezingen? Partijvoorzitter Tom Van Grieken (35) probeert daar in de luwte alvast alles aan te doen. Zijn strategisch plan: bloemetjes werpen naar CD&V, een reeks studiedagen en een duidelijker inhoudelijk lijn. Maar lukt het hem dat ook? En met wie? 

50 reacties

  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Jef joosten: ik stem enkel vb uit onvrede, maar laten we eerlijk zijn: welke andere partij heet al enig initiatief genomen om de trots van ons land te herstellen, juist ja dan is alles gezegd. VB is een smet op Vlaanderen, mar spijtig genoeg de enige om iets te "veranderen" in belgie want de rzt is NU al bezig met zijn exit(vlucht met de centen) aan het voorbereiden...en DAT noem ik pas zielige politiek.
  • Achmed Erwid

    2 jaar geleden
    Het land gewoon splitsen. Vlaanderen neemt 100% de staatschuld over, maar betaald in de toekomst niets meer aan Brussel en Wallonië. Ze mogen beginnen met een propere lei. En Vlaanderen, ipv de bodemloze putten te vullen van Brussel en Wallonië, betaald de schuld af. Is toch een mooie wortel die we dan voorhouden?
  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    De volgende Vlaamse regering zal bestaan uit de partijen NVA en SP + een of ander partijtje dat ze nodig hebben om de meerderheid te behalen.Federaal dezelfde kliek verliezers + http://nva.De trado dictatuur moet en zal overleven.Als de bevolking verandering wil zal ze ze eigenhandig moeten afdwingen.
  • jef joosten

    2 jaar geleden
    Er gaat vanalles mis in dit land, maar ik vraag mij af of een partij als VB met een ideologie die geen afstand doet van uitspraken en gedragingen van sommige figuren met extreem racistische opvattingen "de stem van de Vlaming" moeten vertegenwoordigen. Ik zie historische parallellen met totalitaire regimes waar ik mijn hart voor vasthou. Ik zie die mogelijke toekomst niet als een positieve omslag waar de doorsnee Vlaming beter van gaat worden.
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    De traditionele partijen besturen België al 180 jaar en zijn alleen verantwoordelijk voor de huidige malaise, hun geldhonger en geld uitgeven aan prestige projecten.Het treinstation van Charleroi is oorspronkelijk begroot op 48 miljoen, het kost bijna 10 maal meer en er zijn zo honderden projectjes. De huidige politici zijn de acteurs van een reality soap en zolang ze geld en kijkers hebben zal er niets veranderen en mensen die eerlijk voor elke cent werken laten betalen.