Een lid van het Israëlische leger tijdens schermutselingen met Palestijnse jongeren op de Westelijke Jordaanoever.
Volledig scherm
Een lid van het Israëlische leger tijdens schermutselingen met Palestijnse jongeren op de Westelijke Jordaanoever. © AFP

Alweer Palestijnse tiener gedood door Israëlisch leger op Westelijke Jordaanoever

Een vijftienjarige jong is gedood bij een schermutseling met Israëlische soldaten in de gemeente al-Khader nabij Bethlehem op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat hebben Palestijnse bronnen gemeld. Hij is al de tweede Palestijnse tiener die deze week wordt gedood door het Israëlische leger.

  1. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu: Israël zal ondanks internationale druk Rafah aanvallen - Tel Aviv plant “evacuatie” Gazanen naar “humanitaire eilanden”

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu: Israël zal ondanks internatio­na­le druk Rafah aanvallen - Tel Aviv plant “evacuatie” Gazanen naar “humanitai­re eilanden”

    De leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat heeft Israël donderdag opgeroepen om snel nieuwe verkiezingen te organiseren. Hij vindt dat premier Benjamin Netanyahu een “obstakel voor de vrede” vormt. Dat kwam hem op forse kritiek te staan van Benny Gantz, minister van het Israëlische Oorlogskabinet. Die noemde de oproep “ongepast en onaanvaardbaar”. De relatie tussen de bondgenoten verslechtert nu vanuit de VS steeds meer kritiek klinkt op de manier waarop Israël oorlog voert. Lees hier de ontwikkelingen van donderdag 14 maart terug.
  2. TERUGLEZEN ISRAËL. IDF doodt drie Palestijnen op Westelijke Jordaanoever

    TERUGLEZEN ISRAËL. IDF doodt drie Palestij­nen op Westelijke Jordaanoe­ver

    Lees hier al het nieuws van dinsdag 9 januari over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Israël gaat de militaire grondoperaties en bombardementen in Gaza afschalen. Dat zegt de woordvoerder van het Israëlische leger (IDF), Daniel Hagari, maandag. Later op de dag arriveerde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in Tel Aviv. Hij is voor de vierde keer sinds het uitbreken van de oorlog in de regio om met verschillende leiders te praten over het conflict.