Premier Alexander De Croo (Open Vld), samen met ministers Vincent Van Peteghem (CD&V) en Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld), samen met ministers Vincent Van Peteghem (CD&V) en Pierre-Yves Dermagne (PS). © Belga

Carl Devos. Velen vrezen de organisatie van de eigen nederlaag, gezien men nooit aan de verwachting kan voldoen

Alle Vivaldipartijen beseffen: om er deze legislatuur nog iets van te maken moet het roer omgegooid worden. Dat Vivaldi woensdagavond in de Kamer geen meerderheid op de been kon brengen om te stemmen, is een detail, maar tegelijk tekenend voor het gebrek aan schwung. De Croo selecteerde enkele werven die zijn regering moeten redden. Dat moet leiden tot een zomerakkoord. Zoals het zomerakkoord van juli 2017 Michel I moest redden. De geschiedenis leert dat zelfs met zo’n akkoord succes niet gegarandeerd is. En het moet er eerst nog komen.

26 reacties

  • Francois Rediger

    2 jaar geleden
    Afspraak op 24 , rekening ligt klaar.
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Deze vivaldi regering is waanzin !, zij doen altijd het zelfde opnieuw, en verwachten een ander resultaat.
  • Erwin De Mulder

    2 jaar geleden
    Alsof besturen iets te maken heeft met mekaar "iets gunnen". Dit is net hetzelfde als een kapitein op een schip die zijn officieren "iets gunt" en omgekeerd! Intussen loopt hun schip op de klippen omdat de officieren en de kapitein niet de nodige stuur maatregelen nemen maar wel die om mekaar iets te gunnen!!Zowel de kapitein als de officieren zijn oorzaak van de ondergang van hun schip! Net hetzelfde hier ten lande! Gun mekaar maar jongens...
  • René Maes

    2 jaar geleden
    Indien men nu al eens echt zou beginnen met een job per persoon. Hoe kan een burgemeester wat voor steden een fulltime time Job is combineren met volksvertegenwoordiger en met voorzitter ? Door half werk te leveren.
  • Jan Van de Velde

    2 jaar geleden
    Politici worden slechts verkozen om de natie te vertegenwoordigen in het parlement; eisen van bekwaamheid of ervaring zijn niet toegelaten. De kwaliteit van de wetten is navenant, de controle op de begroting en uitgaven ook. De Koning benoemt ZIJN ministers en kan wel zulke eisen hanteren ware het niet dat de particratie dit belet. Dit doorbreekt de scheiding der machten en is een bron van zelfbediening met belastinggeld. De opkomst van een belastingpartij is misschien het enige breekijzer.