Kevin De Bruyne duikt opnieuw op in Drongen en maakt tijd voor handtekeningen en selfies: ”Dit is ongelofelijk gewoon”

Gent -

Na zijn onverwachts bezoek van vrijdag is Kevin De Bruyne zaterdag opnieuw aanwezig op zijn eigen voetbaltoernooi in Drongen. Samen met vrouw Michelle en zoontjes Mason en Rome bezoekt ‘King Kev’ vandaag het evenement. De superster van Manchester City maakte ’s middags ook anderhalf uur tijd vrij om met jonge fans op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen.

Simon Dekaezemaker en Stefan Smet

De supporters stonden zaterdagochtend al vroeg aan te schuiven voor de eerste dag van de KDB -CUP. De fans wilden een glimp opvangen van de toekomstige wereldvedetten, maar vooral van één van de beste voetballers van het moment: Kevin De Bruyne. 25 jaar geleden speelde hij zijn eerste matchen op de terreinen van KVE Drongen. King Kev maakt dan ook graag tijd voor het evenement.

Tweede dag op rij

Omstreeks 10.45 uur kwam De Bruyne dan toe aan de voetbalvelden van KVE Drongen. Begeleid door zijn entourage en enkele securitymensen wandelde hij naarbinnen. De Bruyne zakte met zijn vrouw Michelle en twee kinderen Mason en Rome af naar het toernooi. Bij zijn aankomst waren de fans onmiddellijk lyrisch. Het gebeurt namelijk ook niet elke dag dat je uw idool in levenden lijve ziet.

De Bruyne maakt vandaag op de KDB Cup tijd voor handtekeningen en selfies met jonge fans ©  DVH

De vele fans staan te popelen om hun idool Kevin De Bruyne in levenden lijve te ontmoeten ©  DVH

Zoontjes Mason en Rome

Dit weekend zijn de voetbalterreinen van KVE Drongen namelijk het decor van de vijfde editie van het gerenommeerde U15-voetbaltoernooi Kevin De Bruyne Cup. Internationale ploegen zoals FC Barcelona, PSG en Manchester City brengen er hun jeugdspelers in stelling. De organisatie verwacht alvast zo’n 10.000 bezoekers. De winnaar weten we zondagavond.

De Bruyne nam eerst de tijd om met enkele fans op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Daarna trok hij met zijn twee zoontjes Mason en Rome aan de hand naar het voetbalveld waar hij een wedstrijd van zijn ex-ploeg Racing Genk mee volgde. Met de Limburgse ploeg won De Bruyne, samen met Thibaut Courtois onder meer, de landstitel in de Jupiler Pro League in 2011.

Samen met zoontjes Mason en Rome bekeek Kevin De Bruyne ook een match van de U15-ploeg van zijn ex-team Racing Genk ©  DVH

Samen met zoontjes Mason en Rome bekeek Kevin De Bruyne ook een match van de U15-ploeg van zijn ex-team Racing Genk ©  DVH

Supporters schuiven uren aan

Rond 13 uur volgde dan eindelijk de langverwachte handtekeningensessie. De kinderen stonden al uren aan te schuiven en dat rijen dik om bij hun grote idool te raken. De Bruyne nam de tijd om met de kinderen op de foto te gaan, een truitje of foto te signeren. Met de glimlach probeerde hij iedere fan zijn of haar speciaal moment te beleven. Iets wat de supporters duidelijk waardeerden.

“We staan al meer dan twee uur aan te schuiven maar dat hebben we er zeker voor over. Het is inderdaad een flinke rit maar dit wilden we zeker niet missen”, aldus een bijzonder enthousiaste Louick Willems (8). “Het is fantastisch om hier Kevin te kunnen ontmoeten maar straks gaan we zeker ook nog enkele matchen bekijken. “Natuurlijk is Kevin mijn idool, wat had je gedacht?”

De fans schoven uren aan om een moment bij hun grote idool Kevin De Bruyne te zijn ©  DVH

Handtekeningen en selfies

En half uurtje later was het eindelijk zover en mochten de drie KDB-fans met hun favoriete voetballer op de foto. “Onvergetelijk”, sprak een gelukkige Kyan De Keyser (8) na afloop. “Prachtig dat Kevin tijd voor ons wilde maken.” Rond 14.30 uur stopte De Bruyne met handtekeningen en selfies uit te delen. Enkele fans dropen toch ontgoocheld af omdat ze net niet bij hun idool waren geraakt.

King Kev dook vrijdag al onverwachts op tijdens de opener van zijn eigen toernooi, een competitie met enkele bv-ploegen. Heel wat bekend volk zakte af naar de terreinen van KVE Drongen: onder meer Guga Baul, Andy Peleman, Average Rob, Matteo Simoni, Mathieu Terryn, Aster Nzeyimana trokken hun voetbalschoenen aan. Erik Van Looy was één van de coaches van dienst.

Kevin De Bruyne dook vrijdagmiddag al onverwachts op tijdens het bv-toernooi van zijn KDB Cup ©  fvv

Zijn komst was al verrassend, maar dat De Bruyne vrijdag ook zijn voetbalschoenen zou aantrekken, maakte de dag compleet voor de aanwezigen ©  fvv

Voetbalschoenen

De komst van De Bruyne was al een verrassing, maar daarop trok de wereldster naar de kleedkamers om zelf zijn voetbalschoenen aan te trekken. King Kev voetbalde tijdens twee wedstrijden mee en toonde enkele flitsen van zijn wereldklasse. Maar De Bruyne genoot vooral van een partijtje voetbal met de bv’s. Met de brede glimlach en een vele grapjes hier en daar.

Tijdens zijn tweede wedstrijd voetbalde De Bruyne mee met het team van de Special Devils. Dat is de nationale voetbalploeg voor mensen met een verstandelijke beperking. De ploeg onder leiding van Piet De Boer verloor de wedstrijd, maar waren na afloop sprakeloos. “Spelen met een van de grootste voetballers van het moment, is een droom. Fantastisch.”

Zaterdagochtend stonden honderden supporters al vroeg aan te schuiven voor de eerste dag van het U15-toernooi én de komst van Kevin De Bruyne ©  DVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen