ANP / EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / EPA

Een muur in doel, een woordvoerder in bijberoep. Of hoe Courtois uitgegroeid is tot het ideale gezicht van Real: “Ik vertel je geen nonsens.”

CHAMPIONS LEAGUEWie in Madrid tegen een muur praat, krijgt doorgaans een antwoord terug. In bijberoep is Thibaut Courtois (30) ook woordvoerder van Real Madrid. Thibaut talks: bij winst, bij verlies en de voorbije week hebben zijn quotes werkelijk overal ter wereld gestaan. De redenen waarom Real zijn doelman overal uitspeelt: heeft hij een clausule in zijn contract waarin staat dat hij per woord wordt betaald? 

3 reacties

  • bert de jaegher

    2 jaar geleden
    Hij is groot en zegt alles no nonsens maar hij mag dat zeker wel na de MASTERCLASS van gisteren. Hé is the BEST
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Courtois is niet de beste doelman van de wereld. Hij is de beste die er ooit geweest is. Zou dat Brits voetbalblad dat hem niet eens bij de beste 10 ter wereld rekende hem nu kennen.
  • Pas Quello

    2 jaar geleden
    Voor al wie nederigheid hoog in het vaandel draagt is het hopen op een nederlaag voor deze blaaskaak.
  1. “Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City
    4

    “Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklap­per tegen City

    Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie van Openda niet zomaar voorbij, de Europese pers strooit met lof voor de Luikenaar. “Zijn snelheid is fenomenaal, hij was scherper dan Haaland.”
  2. Bayern in crisis naar Arsenal: overleeft coach-op-de-wip Tuchel de CL-kwartfinale? En welke toptrainers zijn in beeld als opvolger?

    Bayern in crisis naar Arsenal: overleeft coach-op-de-wip Tuchel de CL-kwartfina­le? En welke toptrai­ners zijn in beeld als opvolger?

    Na de verloren titelstrijd verkeert Bayern München in paniekmodus. De uitgerangeerde trainer Thomas Tuchel (50) doet normaal gezien het seizoen uit, maar zelfs dat is onzeker als de Rekordmeister schipbreuk zou lijden in de kwartfinales van de Champions League tegen Arsenal. Namen van opvolgers voor volgend seizoen circuleren intussen duchtig. Van de terugkeer van een uitgeleende trainer over een oud-gediende tot een Portugese T1 die zelf zijn diensten zou aangeboden hebben: wie zijn de kanshebbers na het njet van droomkandidaat Xabi Alonso?