Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dries Vanthoor wint na crash met broer Laurens: “Brein stopte met werken, emoties namen over”

Een raceduel tussen de broers Laurens en Dries Vanthoor is fout afgelopen voor de oudste van de twee. Na een contact tussen de auto’s ging de Porsche van Laurens met hoge snelheid aan het tollen. Dries kon doorrijden en won de race.

Marc Cornelissen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Laurens (31 en Dries Vanthoor (24) raceten meerdere bochten aan een stuk wiel-aan-wiel in een duel om de vierde plaats in de 24 Uur van de Nürburgring. Een wedstrijd die de oudste vorig jaar had gewonnen met de gele Porsche van Manthey Racing, door de fans liefkozend ‘Grello’ genoemd. Ze denderden samen over het Döttinger Höhe maar het ging fout in Tiergarten. Na een licht contact met de Audi van Dries verloor Laurens de controle over het stuur. De auto ging tollen en kwam tot stilstand in de vangrails. De piloot kon ongedeerd uitstappen, maar zal zijn zege van vorig jaar niet overdoen.

Via zijn social media sloeg Laurens Vanthoor mea culpa. “Wat gebeurd is, was een nachtmerrie. Ik weet dat ik slimmer ben, ik weet dat je dat soort risico’s niet neemt in een 24-urenrace. Het is pijnlijk om dit publiekelijk te zeggen, maar de reden is dat ik met mijn broer aan het racen was. Mijn emoties namen over en mijn brein stopte met werken. Wij hebben tegen elkaar gestreden sinds onze kindertijd. We gaven nooit af en braken nog liever een been dan van elkaar te verliezen. Helaas heeft die strijdvaardigheid de bovenhand genomen. Ik heb er verschrikkelijk veel spijt van, het was onprofessioneel. Ik verwijt Dries helemaal niets. Integendeel, ik ben een trotse broer. In de toekomst zullen we elkaar helpen in plaats van met elkaar te vechten. Dit was een zwarte dag in mijn carrière. Hier ga ik nog heel lang spijt van hebben, maar dat is het leven.”

Broer Dries Vanthoor kon na het incident doorrijden en won de race. Met een Audi van Phoenix zegevierde hij met Robin Frijns, Frédéric Vervisch en Kelvin van der Linde. (mc)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer