© YouTube

Alex (18) uit Mortsel is bij grootste YouTubers in België

De 18-jarige Alex Van Dun uit Mortsel, op YouTube ook wel bekend als Olex, is een waar internetfenomeen aan het worden. Zes jaar geleden plaatste hij uit verveling een filmpje van zichzelf op het videokanaal. Nu heeft hij bijna 40.000 volgers en mag hij zich bij de grootste YouTubers in België rekenen. “Het is een beetje uit de hand gelopen”, lacht hij.

Tess Van Linden

Wie denkt dat YouTube het onderspit moet delven voor andere populaire apps zoals Facebook, Instagram en Snapchat, heeft het mis. Dat werd afgelopen zondag nog bewezen op de Belgian Tube Days in de Waagnatie in Antwerpen, waar zo’n 1800 mensen op af kwamen om een glimp op te vangen van hun favoriete YouTubesterren. Ook voor Alex Van Dun, beter bekend onder zijn YouTubenaam Olex, stond een lange rij fans aan te schuiven voor een handtekening en een foto.

"Mijn eerste filmpje maakte ik eigenlijk gewoon uit verveling", vertelt de jonge vlogger. "Ik weet zelfs niet meer waar dat over ging. Drie jaar geleden begon mijn aantal volgers dan opeens sterk te groeien. Terwijl ik eigenlijk gewoon maar zeg wat in me opkomt. Blijkbaar vinden de meeste kijkers wat ik te zeggen heb wel grappig. Maar ik merk wel dat ik hulp kan gebruiken bij het maken van leuke en interessante video’s. Vandaar dat ik een paar dagen geleden een gesprek heb gehad met enkele televisiemakers. Daar zou binnenkort wel eens iets groots uit kunnen voortkomen.” Maar daar wil de jonge Mortselaar voorlopig niet meer over kwijt.

Voor zijn ludieke kijk op de actualiteit kunt u op zijn kanaal terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER