BMW met drie jongeren gaat overkop en belandt in gracht: inzittenden raken zwaargewond

De wagen belandde in de gracht naaste de weg. © bfr

De belangrijke verbindingsweg bleef lange tijd afgesloten. © bfr

1 / 2
thumbnail: De wagen belandde in de gracht naaste de weg.
thumbnail: De belangrijke verbindingsweg bleef lange tijd afgesloten.
Zonnebeke -

Drie twintigers zijn zaterdag gewond geraakt bij een spectaculair ongeval langs de Briekestraat, de verbindingsweg tussen Zonnebeke en Ieper. Hun BMW belandde ondersteboven in de gracht naast de weg.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond omstreeks 20 uur. Een 21-jarige jongeman uit Wielsbeke reed met zijn BMW langs de Briekestraat naar het centrum van Zonnebeke toe. De bestuurder wou een inhaalmanoeuvre maken, maar verloor de controle over het stuur van zijn wagen. De wagen knalde tegen een boom en belandde uiteindelijk ondersteboven in de gracht rechts naast de weg.

De chauffeur, een 21-jarige jongeman uit Harelbeke en een 25-jarige jongeman uit Ieper konden zelfstandig uit het autowrak kruipen. Ondertussen snelden ook de hulpdiensten toe. De drie inzittenden werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar hun toestand is stabiel.

De belangrijke verbindingsweg tussen Ieper en Zonnebeke bleef zaterdagavond lange tijd onderbroken voor het verkeer. Een deskundige werd aangesteld om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen