Op dit moment wordt 35 kilometer van de Grieks-Turkse grens met een hek afgesloten. Griekenland wil het hekwerk met 80 kilometer verlengen.
Volledig scherm
Op dit moment wordt 35 kilometer van de Grieks-Turkse grens met een hek afgesloten. Griekenland wil het hekwerk met 80 kilometer verlengen. © AP

Griekenland verlengt grenshek met Turkije met tachtig kilometer, terwijl spanningen oplopen

In een poging om migranten te verhinderen om de grens te voet over te steken, wil de Griekse regering de grens met Turkije in het noordoosten van het land volledig afgrendelen. Momenteel is het grenshek 35 kilometer, binnenkort wordt dat 80 kilometer langer.

4 reacties

  • Jean West

    2 jaar geleden
    Een hek in een Europees land, geen probleem. Een hek in de USA groot probleem.
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Griekenland en Turkije zullen nooit dikke vrienden worden. Griekenland maakt wel duidelijk waar haar grens ligt. Dat Turkije zijn landgrenzen overal tracht op te schuiven, zelfs op zee is niet nieuw.
  • Rudy Van Daele

    2 jaar geleden
    Men moet ze zeker toelaten in de Unie, een dictator meer of minder kan geen kwaad meer.
  • swa wuyts

    2 jaar geleden
    Erdogan is zoals Poetin, een onbetrouwbare machtswellusteling. Koopt bewapeningssystemen aan bij Rusland, stelt zijn veto voor Finland en Zweden, ontkent de Armeense genocide, is goede vriendjes met dictator Poetin, maakt jacht op de Koerden. Rusland wilt delen van Oekraïne, hij wilt Griekse eilanden. Poetin wilt de Balkan Staten terug, hij het Ottomaanse Rijk.