Kasteel van de Rode Ridder brokkelt af: rest van het jaar gesloten

© GGD

© GGD

© GGD

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Na onderzoek door experts is beslist dat het Kasteel van Horst, oftewel het kasteel van de Rode Ridder, voor de rest van het jaar gesloten blijft voor bezoekers. Enkele weken geleden kwam een stuk metselwerk naar beneden. Uit onderzoek blijkt nu dat sommige delen van het kasteel niet veilig genoeg zijn om nog bezoekers te ontvangen.

CMA

Aan de niet-gerestaureerde rechtervleugel van het bekende Kasteel van Horst kwam enkele weken een stuk metselwerk naar beneden. Erfgoedorganisatie Herita liet voor alle zekerheid de draagkracht en de stabiliteit van het kasteel en de brug naar de binnenplaats onderzoeken.

Uit dat onderzoek blijkt nu dat enkele niet-gerestaureerde ruimtes van het kasteel niet meer geschikt zijn om bezoekers in veilige omstandigheden te ontvangen. Ook de toegangsbrug die leidt naar de binnenplaats van het kasteel, is er slecht aan toe.

Kasteel dicht, terrein wel toegankelijk

Om de veiligheid van de bezoekers en medewerkers te garanderen, heeft de erfgoedorganisatie beslist het kasteel in 2017 niet te openen voor bezoekers. Ook de deuren van kasteelshop blijven dicht. Fietsen en wandelen op het domein rond het kasteel blijven wel mogelijk. Ook brasserie Het Wagenhuis, gelegen in het koetshuis op het kasteeldomein, blijft open.

Herita werkt nu aan een plan om het kasteel in haar oude glorie te herstellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen