Jai Hindley won met de Giro zijn eerste grote ronde.
Volledig scherm
PREMIUM
Jai Hindley won met de Giro zijn eerste grote ronde. © Photo News

Wie is Jai Hindley, de grijze muis die als alternatief voor Remco Evenepoel gehaald werd en nu de Giro wint?

GiroNet als in 2020 pakte Jai Hindley (26) de roze leiderstrui in de laatste bergrit. Toen verspeelde hij de eindzege nog in de slottijdrit, dit jaar won de Australiër de Giro wel. “Na die ontgoocheling van twee jaar geleden had ik nooit gedacht het roze nog eens te kunnen dragen.” Kennismaking met een ogenschijnlijk grijze muis, die als alternatief voor Remco Evenepoel werd binnengehaald bij BORA-hansgrohe.

5 reacties

  • marc van de poel

    2 jaar geleden
    Wint de Giro zonder één aanval. Carapas zakte door het ijs op een paar km van de top van de laatste beklimming. Beetje kleurloze en redelijk passief koersende renner. Maar moeilijk in de vernieling te rijden. Evenepoel lijkt mij wel completer. Enkel de steile stukken in een beklimming moeten bij Remco nog beteren, wil hij ooit een grote ronde winnen. Gaan we in de Vuelta zien, met liefst 8 steile aankomsten bergop.
  • Seppe Goossens

    2 jaar geleden
    Heel aardige jongen. Zeker geen opschepper. En een sterke all-rounder op de fiets. Ik hoop en verwacht dat we in de grote ronden nog meer van hem gaan zien. Vergelijken met anderen is altijd lastig. Ieder z'n eigen sterke en zwakke punten. Evenepoel heeft nog werk aan z'n imago, kan steil bergop niet mee, maar heeft al bewezen een tijdrit, eendagswedstrijd of passende etappe te kunnen winnen.
  • Urbain Schuermans

    2 jaar geleden
    proficiat, toch had ik liever Carapaz als eindwinnar,omdat die tenminste aanvalt.
  • Francois Rediger

    2 jaar geleden
    Uiteraard veel beter dan Evenepoel.
  • Claude Broucker-Briké

    2 jaar geleden
    Groot talent, beter dan Evenepoel!