Ruim 116.000 bezoekers voor Batibouw, volgende editie wordt ingekort

Bouw- en verbouwbeurs Batibouw heeft dit jaar 116.273 bezoekers gelokt naar Brussels Expo. Dat is minder dan de beoogde 150.000, maar de organisatie toont zich tevreden. De economische context en de verplaatsing van de beurs naar mei, door toedoen van de coronacrisis, hadden volgens hen ongetwijfeld een belangrijke invloed op het bezoekersaantal. Volgend jaar wordt de beurs ingekort.

"We wisten dat het een uitdagende editie ging worden", zegt FrƩdƩric FranƧois, CEO van Fisa, dat Batibouw organiseert. "De economische context met materiaalschaarste en hogere prijzen zorgt voor onzekerheid en een afwachtende houding bij heel wat consumenten. Daarbij konden we dit jaar eenmalig niet profiteren van onze vaste plek op de agenda en moesten we uitwijken naar midden mei. Traditioneel een periode waarin Belgen al een druk programma hebben, van citytrips tot lentefeesten. Dat hebben we logischerwijze ook gevoeld."

BEKIJK - Batibouw heeft dit jaar 116.273 bezoekers gelokt naar Brussels Expo:

Videospeler inladen...

FrƩdƩric Devos, directeur van Batibouw, zegt tevreden te zijn dat er na de moeilijke periode van de coronacrisis weer een live editie kon plaatsvinden. "Exposanten en bezoekers zijn zich meer dan ooit bewust van het belang van menselijk contact en van rechtstreekse uitwisseling tussen professionals uit de sector en particulieren", aldus Devos.

6 in plaats van 9 dagen

Volgend jaar wordt het evenement ingekort. Batibouw 2023 zal opnieuw in maart plaatsvinden en zal niet langer negen, maar zes dagen duren. "Dit betekent voor de exposanten drie dagen minder verwarming, elektriciteitsverbruik en verplaatsingen", klinkt het. "Deze beslissing is in overleg met hen genomen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit alleen maar positieve gevolgen zal hebben voor de bezoekers en dat de contacten kwalitatiever zullen zijn", zegt Devos.

Batibouw 2023 vindt plaats van 14 tot en met 19 maart.

Meest gelezen