© Pinterest

De tien trends voor deze lente, volgens Pinterest

Als Pinterest het zoekgedrag van gebruikers analyseert, komen er steeds trends uit voort. Zo zijn dames komende lente geïnteresseerd in kledij die ze in september al op de catwalks van de modeweken zagen. Een overzicht tien stuks die het dit voorjaar helemaal gaan maken.

vwh

Meer dan mouwen

Vergeet gewone mouwen: tegenwoordig ga je voor truitjes met opvallende exemplaren om je vrouwelijkheid te beklemtonen. Denk aan cropped modellen met ruches. Gezien bij onder meer Phillip Lim en Michael Kors.

Slippers met of zonder hakje

Vorig jaar waren slippers en instappers al hip en de trend blijft nog een tijdje hangen. Ga voor gemak en combineer het schoeisel op een zonnige dag met een pantalon, skinny of een rokje. Modehuis Erdem gaf alvast het goede voorbeeld met olijfgroene muiltjes uit slangenleer.

 

Een bericht gedeeld door manami (@m2mee_) op

RuchesBoodschap een dames die een boontje hebben voor ruches: dit is jullie moment om te shinen. De romantische kronkels zijn in. Je vindt ze op jurken, truien, broeken. Kortom: alles. Laat de Bele Perez in jezelf helemaal naar boven komen.

De paperbag-broek

Dit kledingstuk doet vast wat wenkbrauwen fronsen, maar is makkelijker te combineren dan je denkt. Draag een simpel bloesje in de hoge tailebroek, sandaaltje eronder en je ziet er tegelijk gesofisticeerd en professioneel uit. Onder meer actrice Sienna Miller is fan.

Neutrale tinten

Heb je jezelf de hele winter in veilig zwart gewenteld en mag het vanaf nu iets lichter maar even safe? Neutrale stuks zijn helemaal je ding en je kunt ze bovendien eenvoudig met elkaar of met eender welke trend combineren. Denk nude of enkele aardetinten bij elkaar zoals Kate Moss.

Transparant

In laagjes werken heeft vandaag niet meer te maken met jezelf warm houden. Het draait erom om een extra dimensie te creëren in je outfit. Met een transparante top maak je die look compleet. Ga voor een volledige transparantie voor een flinke dosis rock-’n-roll, met losse, bebloemde tops hou je sexy braaf.

De blokhak

Van Marni en Gucci tot onze Dries Van Noten: een paar degelijke laarsjes met een blokhak zijn onmisbaar in je collectie. Je geeft er een meisjesachtige look een stoere toets mee en als het toch wat kouder wordt, stem je op basis van het schoeisel makkelijk een nieuwe, comfortabele stijl samen.

Het korset

Korsetten in flexibele stofjes - denk aan zijde, satijn en soepel leder - zijn de nieuwe riemen. Geen zin om als een punker over straat te wandelen? Wees creatief in je combinaties: een jurkje met corset erover oogt pittig, maar ook uiterst vrouwelijk.

Trench 2.0

Deze klassieker heeft een upgrade gekregen en ook die is razend populair op Pinterest. Dit seizoen zijn het de details die de trenchcoats maken. Van asymmetrische snits (Michael Kors) tot nonchalant opgeknoopte mouwen (Tibi) zijn de huidige standaard.

Bloemen troef

Bloemenstuks in de lente: nieuw is het niet. Het goede nieuws is dat je meteen op deze trend kan inspelen omdat je vast wat fleurige stuks in je kast hebt hangen. Volledige bloemenjurken stalen trouwens de show op de catwalks van Balenciaga en Prada.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer