Zo bereidt Ferrero-fabriek zich voor op de komst van de voedselinspectie

Het is een race tegen de klok. In de Ferrero-fabriek in Aarlen wordt druk gewerkt om de installaties proper te maken, want eind deze week komt het Voedselagentschap de site keuren. Begin april werd de productielijn van onder meer Kinder Surprise stilgelegd, nadat salmonella was aangetroffen in de producten. In de Franse pers zijn nu details vrijgegeven over de impact van die besmetting. Als het Voedselagentschap groen licht geeft, rollen er vanaf 13 juni weer eitjes van de band.

Momenteel zijn 500 medewerkers al twee weken aan het poetsen.

Ze worden begeleid door 200 experten.

10.000 onderdelen van de installaties worden gedemonteerd en gereinigd.

Een nieuwe pijpleiding van 300 meter en een tank geïnstalleerd voor de boter waar de besmetting ontstaan zou zijn.

In België namen 10.000 klanten rechtstreeks contact op met het bedrijf voor een terugbetaling. Hoeveel mensen via de supermarkt de gekochte producten hebben teruggebracht, is niet duidelijk.

95 procent van de klachten is afgehandeld. Er zijn in België ook 40 dossiers voor terugbetaling van medische zorg. In totaal zou er alleen al in de Benelux 550 ton producten teruggeroepen zijn. Het cijfer ligt zo hoog, omdat de uitbraak net voor Pasen werd opgemerkt.

40 procent van de omzet zou verloren zijn gegaan. Volgens de CEO van Ferrero Frankrijk heeft 60 procent van de consumenten in Frankrijk het vertrouwen in het merk verloren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER