Zware brand bij afvalverwerkingsbedrijf Transcoma in Genk

Vannacht brak er een zware brand uit in het bedrijf Transcoma in Genk. Het gaat om een afvalbrand. Bewoners moeten ondertussen ramen en deuren niet meer dichthouden. De brandweer kon de vlammen beperken tot de bedrijfshal. In 2019 stond de loods van het bedrijf ook in lichterlaaie.

De brandweerzone Oost-Limburg werd rond half 1 opgeroepen nadat het brandalarm afging in het bedrijf Transcoma in Genk. Het bleek om een grote afvalbrand te gaan. De brandweer zette de grote middelen in en kon zo de brand beperken tot de bedrijfshal, maar die heeft wel veel schade. Brandweerzone Oost-Limburg meldde in de nacht via Facebook dat bewoners ramen en deuren dicht moesten houden, dat is ondertussen niet meer nodig. De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling in de omgeving van het bedrijf en in Diepenbeek.

Het is al de tweede brand op 3 jaar tijd in het afvalverwerkingsbedrijf Transcoma. "We blijven met het bedrijf in contact en bekijken samen hoe we deze branden in de toekomst kunnen vermijden. Dat is belangrijk, zeker ook bij dit soort bedrijven", zegt burgemeester Wim Dries (CD&V).

Meest gelezen