Radio 2

Gekantelde vrachtwagen met 12 ton frikandellen op de E40 bij Veurne: rechterrijstrook versperd

Op de E40 tussen Adinkerke en Veurne richting Jabbeke is rond 4.30 uur een vrachtwagen in de gracht gereden en gekanteld op de snelweg. Daardoor waren de rechterrijstrook en de pechstrook versperd. De bestuurder raakte lichtgewond, maar kon zelf uit de vrachtwagen kruipen. De takeldiensten hebben ondertussen de vrachtwagen kunnen wegtakelen.  

Het gaat om een Duitse koelwagen, die 12 ton diepgevroren frikandellen vervoerde van het Verenigd Koninkrijk naar Duitsland. De vrachtwagen begon plots op de snelweg te slingeren. En uiteindelijk kantelde hij en belandde hij met zijn neus in de gracht. Het voertuig lag op zijn zij over de rechterrijstrook en de pechstrook. De bestuurder raakte lichtgewond, maar kon zelf uit de vrachtwagen kruipen. De tank van het voertuig was gescheurd, waardoor de brandstof eruit lekte. De brandweer moest de brandstof zo goed mogelijk opvangen. 

De vrachtwagen werd ondertussen weggetakeld. De laadruimte moest daarvoor niet leeggemaakt worden. Er is al verkeershinder sinds 4.30 uur en dat kan nog even uitlopen. Waarom de bestuurder de controle over het stuur verloor is nog niet duidelijk. Wellicht viel hij even in slaap, waarna hij terug probeerde bij te sturen. 

Radio 2

Meest gelezen