Hilde Crevits en Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Crevits en Frank Vandenbroucke. © Belga/Photo News

Onderzoek naar thuisverplegingsbedrijf Altrio na artikels in HLN: “Patiënten zijn geen koopwaar”

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) opent een onderzoek naar thuiszorgbedrijf Altrio. Ze doet dat nadat de onderzoekscel van ‘HLN’ en ‘VTM Nieuws’ blootlegde dat patiënten op grote schaal afgedreigd en onder druk worden gezet om voor het thuiszorgbedrijf te kiezen. Ook federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) reageert verbolgen: “Patiënten moeten klacht indienen.”

41 reacties

  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    Het huidige politieke klimaat is dat er steeds meer heil wordt gezocht bij de 'burgerfirma's' ipv overheidsinstellingen. De millennials die menen dat ze te veel belastingen betalen en dus overheidsinstanties proberen afbouwen en niet doorhebben dat net die overheidsinstanties hen gratis of erg goedkoop ten dienste staan vs dure privébedrijven (want het loon van hun werknemers moet ook worden betaald).
  • Eddy Jans

    2 jaar geleden
    In onze huidige gezondheidszorg is de patient verworden tot "het middel" om zoveel mogelijk poen te scheppen.
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    1. Doe niks 2. Schandaal 3. Fake verontwaardiging 4. Slaap verder
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Dus eigenlijk hebben we9 ministers waarvan er NUL hun werk doen...nog meer reden om vb te stemmen zodat wij er al 8 minder moeten betalen
  • Anna Roelans

    2 jaar geleden
    Ik ben al meer dan een jaar klant van Altrio en ik heb nog nooit een papier moeten teken. Waar ze het vandaan halen weet ik niet. Maar het zijn voor mij super goede verpleegkundige meer kan ik daar niet over zeggen. Dat ze andere firma's dan ook maar eens onder de loep nemen mss zijn er nog firma's die zulke praktijken uit voeren. Mss kunnen ze het eens aan een paar andere patiënten vragen of zij onder dwang hebben moeten teken maar ik alleszins niet nooit iets moeten teken.