Zaterdagochtend kwamen in het dorp Jardim Monteverde 19 mensen om het leven bij een aardverschuiving. ©  AFP

Al 84 doden door noodweer in Brazilië

Door hevige regens zijn in het noordoosten van Brazilië nu al minstens 84 mensen om het leven gekomen. Dat blijkt uit de meest recente balans van de autoriteiten.

Bron: BELGA

Eerder was nog sprake van 79 doden en 56 vermisten. Bijna 4.000 mensen zijn hun huizen kwijtgeraakt.

Zowat 1.200 reddingswerkers met helikopters en boten hebben zondag de reddingswerkzaamheden hervat in de staat Pernambuco.

“We weten dat de eerste uren erg moeilijk zijn, nu moeten we zo efficiënt mogelijk handelen”, zei de gouverneur van de staat Paulo Camara zondag (plaatselijke tijd). “Ik heb met alle burgemeesters gesproken om een plan van aanpak op te stellen en te bekijken welke maatregelen overheidssteun vragen.”

In 14 steden rond de havenstad Recife werd de noodtoestand uitgeroepen. De gouverneur maakte al 100 miljoen real (19,7 miljoen euro) vrij.

Aardverschuiving

De hevige regen die de regio van Recife sinds dinsdag teistert veroorzaakt aardverschuivingen, modderstromen en overstromingen.

Zaterdagochtend kwamen in het dorp Jardim Monteverde 19 mensen om het leven bij een aardverschuiving. Er stierven ook onder meer mensen in Camaragibe, Recife en Jaboatao dos Guararapes.

Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend viel op sommige plaatsen in de hoofdstad van Pernambouc 236 millimeter regen. Dat komt overeen met meer dan 70 procent van de hoeveelheid regen die normaal gezien valt in de stad in de maand mei.

President Jair Bolsonaro kondigde aan maandag naar Recife te trekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer