(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock / Andrey_Popov

Advies aan federale ambtenaren: schrijf geen 'mevrouw' of 'mijnheer' meer in brieven overheid

Zeg geen ‘secretaresse’, maar ‘administratief werknemer’ en schrijf in brieven van de overheid niet langer ‘mijnheer' of ‘mevrouw’. Dat staat in een gids genderinclusief schrijven die alle federale ambtenaren van hun werkgever hebben ontvangen, zo schrijft De Standaard. 

100 reacties

  • gunter franquet

    2 jaar geleden
    indien de staat van mij iets wil gedaan hebben of ontvangen zullen zij mij moeten behandelen met respect en aanspreken met meneer. dat anderen daar anders over denken begrijp ik . een simpel bericht naar gemeente en laat de rest gerust .
  • Michael Dubois

    2 jaar geleden
    Ik was vroeger ne groene, dat was nog in de goeie tijd maar sinds een paar jaren zal ik nooooit nog op groen stemmen, diegene die er ni zitten zijn totaal wereldvreemd en zekers gen nekele voeling meer met de werkende mens
  • Stef De Vos

    2 jaar geleden
    De minderheid van de niet-mannen en niet-vrouwen gaat op ondemocratisch wijze de nieuwe taalregels inzake het aanspreken van mensen totaal veranderen in hun voordeel. En de meerderheid van mannen en vrouwen moet maar ja-knikken. Dat is een typisch dogmatische karaktertrek van de Groenen. Zoals in kernenergie. Niet ongevaarlijk.
  • Dirk Van Den Bossche

    2 jaar geleden
    En daar houden ze zich allemaal mee bezig in de regering , met onnozelheden
  • Emmanuel Veraart

    2 jaar geleden
    En nu zijn alle wereldproblemen opgelost. Oef!