Een Tesla aan een lader (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een Tesla aan een lader (archiefbeeld). © Brunopress

Eigenaar op vakantie: Tesla hangt al twee maanden aan openbare laadpaal in Amsterdam

De Tesla van een inwoner van Amsterdam hangt al twee maanden aan dezelfde openbare laadpaal, tot grote ergernis van de omwonenden. De gemeente grijpt echter niet in. “We hebben in Amsterdam een groot netwerk van laadpalen”, klinkt het in een reactie. Ook in ons land is de parkeertijd van elektrische of hybride voertuigen niet beperkt tot de tijd van het opladen. Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil daar wel verandering in brengen.

73 reacties

  • Luc Eeckelaert

    2 jaar geleden
    Zoek eens op hoe milieuonvriendelijk het is om deze grondstoffen.. Nikkel, Kobalt, Koper, Grafiet, Lithium, Mangaan, Aluminium, Fosfor, Fluor (nodig om een batterij te maken) te delven? Plus daarna recycleren van de batterijen na 7 tot 10 jaar gebruik.
  • Gil Polet

    2 jaar geleden
    Zolang elektriciteit opgewekt wordt met gas of fociele brandstof, is er geen echte winst voor het milieu. Wel als het kan met zon water of wind, dan vind ik het ok, en kan men spreken van milieuvriendelijk opgewekte elektriciteit.
  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    Hopelijk krijgt ie de auto gestart na zijn vakantie.
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Zulk gedrag heeft niks te maken met al dan niet groene energie, maar enkel met de mentaliteit van de mens.
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    CEO op één na grootste nutsbedrijf ter wereld: “Gas verbranden om elektriciteit te produceren is dom” Elektrische auto's rijden eigenlijk op vervuilend gas...!