Illustratiefoto Pixabay

Eigenaar van pitbull doet vrijwillig afstand van zijn hond na zoveelste beet in Oostende

In Oostende heeft de eigenaar van een hond in overleg met de politie zelf afstand gedaan van zijn agressieve pitbull. Het dier beet maandagmorgen een stafford en diens baasje. Zowel het dier als de eigenaar raakten gewond. Het baasje van de pitbull gaf toe dat hij zijn dier niet meer onder controle heeft.

De aanval van de pitbull gebeurde gisterenmorgen rond 9.30 uur op het Prof. Mac Leodplein in Oostende. De 70-jarige eigenaar van de stafford wandelde met zijn hond aan de leiband, en om een nog onbekende reden viel de pitbull het andere dier en zijn baasje aan. Beiden raakten daarbij gewond.

Baasje geeft toe dat hij de controle kwijt is

De politie van Oostende en een dierenarts kwamen ter plaatse om de omstandigheden van het bijtincident te onderzoeken. Het baasje van de pitbull heeft toegegeven dat hij geen controle meer heeft over zijn dier en dat hij er vrijwillig afstand van doet. De pitbull is gekend voor eerdere beten. Het baasje ging onder begeleiding van de politie mee naar het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende. Er werd een proces-verbaal opgesteld.

Het dierenasiel bekijkt nu of de hond tijdelijk opgevangen kan worden of moet worden afgemaakt.

Meest gelezen