De leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool ’t Klavertje in Koersel. © RR

300 Beringse leerlingen testen hoe veilig ze zijn in het verkeer met fietsexamen van politie

Beringen

De komende twee weken nemen meer dan 300 leerlingen in Beringen deel aan het jaarlijks fietsexamen. Het project is een initiatief van de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo en toont jaar na jaar de noodzaak aan van verkeerseducatie bij jongeren.

Na twee jaar uitstel door corona gaf de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo opnieuw het startschot van het grote fietsexamen in Beringen. Meer dan 300 leerlingen uit het zesde leerjaar leggen de komende twee weken een fietstraject af in Beringen-Centrum waarbij ze getest worden op verkeersveilig gedrag. Op het traject worden controlepunten voorzien waar de politie-inspecteurs de leerlingen nauwkeurig beoordelen en quoteren.

“We merken op het examen een duidelijk verschil tussen de leerlingen van scholen die regelmatig met de fiets op uitstap gaan en leerlingen die dat niet doen”, zegt korpschef Geert Wouters. “De scores van de leerlingen die regelmatig fietsen, liggen een heel stuk hoger.” Burgemeester Thomas Vints kwam voor de leerlingen supporteren. “Ik kan deze samenwerking tussen de lokale politie en de stad alleen maar toejuichen”, klonk het. zb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer