© Kioni Papadopoulos

Zo hoeft u niets te missen van titelmatch en de (mogelijke) festiviteiten

Royal Antwerp FC staat zaterdag misschien wel voor zijn belangrijkste wedstrijd van deze 21ste eeuw. Na dertien jaar toeven in het vagevuur van tweede klasse (sinds dit seizoen 1B), heeft de Great Old nu de ultieme kans om terug te keren naar het hoogste niveau. Dat moment wil elke rechtgeaarde fan uiteraard live meemaken. Maar, waar kan die de wedstrijd op de voet volgen?

JoRo

• Live in Roeselare

Zo’n 800 trouwe fans zijn bij de gelukkigen die een mogelijk historisch moment live voor hun eigen ogen zien gebeuren. Schiervelde biedt doorgaans 1.500 plaatsen voor bezoekende supporters, maar om veiligheids- en praktische redenen zullen het er voor dit titelduel een pak minder zijn. Trouwe leden van supportersclubs kregen voorrang, dus het zullen de echte die-hards zijn die rood-wit naar de overwinning zullen moeten brullen. De aanwezige fans zullen hun euforie bij een eventuele titel toch een beetje moeten proberen temperen, want Roeselare kondigde al aan dat een veldbestorming verboden zal worden. Ook Bengaals vuur zal niet toegelaten worden.

© STEFAAN BEEL

De vele fans die geen stadionticket wisten te bemachtigen, hebben weinig verloren in Roeselare. Er zal nauwelijks een café of ander etablissement te vinden zijn in de West-Vlaamse stad en omstreken waar de wedstrijd zal worden uitgezonden, als de cafés überhaupt al de deuren openen zaterdagavond.

Wie toch de trip van meer dan 120 km onderneemt is zich er best van bewust dat er komend weekend wegenwerken aan de Kennedytunnel richting Gent plaatsvinden. Stippel dus best aan alternatieve route richting Roeselare uit.

• Op de Bosuil

Op de Bosuil in Deurne gaat vermoedelijk een kolkende sfeer hangen, terwijl er geen bal over de mat zal rollen. Zowel tribune 2, 3 als 1 zullen helemaal vollopen om de wedstrijd te volgen op groot scherm. De tickets voor tribunes 2 en 3 zijn al lang de deur uit. De verkoop voor tribune 1 start vanavond om 18 uur, maar alleen abonnees maken kans op een van de ongeveer 2.000 resterende tickets. Toch zullen ook deze kaartjes ongetwijfeld in een mum van tijd de deur uit gaan. “We verwachten voor de ticketverkoop nog heel wat mensen, maar we zijn er op voorbereid, zegt Thomas Slembrouck, woordvoerder van Antwerp.

© Photo News

De poorten van de Bosuil gaan om 18 uur open. De supporters zullen dan vermoedelijk zelf al wel gezangen aanvatten, maar dj’s Yves Deruyter en Tom Bayland zullen met hun pompende beats de sfeer nog naar een extra dimensie brengen.

De ongeveer 12.000 fans zullen de wedstrijd kunnen volgen op enkele grote schermen. Van het aanvankelijke plan om het grootste mobiele scherm van Europa naar de Bosuil de halen, moest de club afstappen. “We gaan werken met een groot podium in het midden van het veld waar vier schermen geplaatst zullen worden, elk gericht naar een tribune”, legt Slembrouck uit.

De vraag die velen zich stellen: wat als Antwerp kampioen speelt, waar kunnen de fans zich dan aan verwachten? “We gaan voorlopig niet in op hypothetische vragen”, zo houdt de club zich op de vlakte, maar het heeft er alle schijn van dat er iets staat te gebeuren. “We willen de fans na de wedstrijd niet meteen uit het stadion jagen, integendeel”, zegt Slembrouck geheimzinnig. Deurne zal alleszins het epicentrum van mogelijke festiviteiten worden.

• Op televisie

Wie de wedstrijd liever volgt in kleinere kring kan de wedstrijd op televisie bekijken. De wedstrijd is dus wel enkel te volgen op Proximus TV. Enkel de cafés die daarop geabonneerd zijn, zullen de wedstrijd kunnen uitzenden. Supporterscafé Great Old in Deurne, vlakbij het stadion, is een geliefkoosde plek.

• Op het internet

Wie te veel stress heeft om de wedstrijd live te bekijken, kan ook opteren voor enkel klank. RAFC Radio zal live commentaar voorzien vanop de perstribune van Schiervelde.

En uiteraard is er nog deze website, gva.be, waar u de wedstrijd op de voet zal kunnen volgen. U zal geen enkele belangrijke fase moeten missen en ook de sfeer voor, tijdens en na de match, zal u vanachter uw computer of smartphone-scherm kunnen proeven.