Het drama speelde zich in een van de flats van dit appartementsgebouw in de Kapelstraat af. © Theo Derkinderen

Man (28) neergestoken in appartement: vrouw (32) aangehouden door onderzoeksrechter

Bornem -

Een 32-jarige vrouw uit Bornem is door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden nadat ze zondagavond haar partner had neergestoken in hun appartement. Het vier jaar jongere slachtoffer had verschillende messteken gekregen en verkeerde een tijdlang in levensgevaar. De vrouw is in verdenking gesteld voor poging tot doodslag.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich zondagavond af in een nieuwbouwappartement in de Kapelstraat in Bornem. Een koppel kreeg er een hoogoplopende ruzie waarbij de vrouw plots naar een keukenmes greep en haar partner ermee te lijf ging. De man zou verschillende messteken hebben gekregen en verloor ook veel bloed. Hij liep naar verluidt vooral verwondingen op aan het bovenlichaam.

De hulpdiensten dienden het slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toe en brachten hem over naar het AZ Rivierenland. Hij zou ook een tijdlang in levensgevaar hebben verkeerd. “Het ging om een ernstig geval van intrafamiliaal geweld. De 32-jarige vrouw is maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en die heeft haar aangehouden voor poging tot doodslag”, bevestigt Kristof Aerts van het Antwerpse parket het nieuws.

Kindjes

Wat er precies aan de basis lag van de ruzie en steekpartij is voorlopig onduidelijk en maakt deel uit van het verdere gerechtelijke onderzoek. Ook buren zijn geschrokken van het zware geweld dat is gebruikt. “Het was niet de eerste keer dat er ruzie was bij het koppel. De politie is in het verleden nog bij hen geweest omdat er problemen waren. Maar een steekpartij is natuurlijk veel erger dan een ruzie”, vertelt een buurtbewoner. “Wij hadden weinig contact met het koppel. Ik weet dat ze twee zeer jonge kindjes hadden. Maar wat er zich zondagavond heeft afgespeeld, is ook voor ons een raadsel. Plots stonden hier een ziekenwagen en de politie in de straat. De kinderen zijn natuurlijk de grote dupe in het verhaal. Papa zwaargewond, mama in de gevangenis. Zo erg.”

Het gerechtelijk labo van de federale politie onderwierp de flat aan een grondig sporenonderzoek. Nadien werd het appartement verzegeld door de politie. De vrouw is opgesloten in de gevangenis van Antwerpen. Vrijdag komt ze voor de raadkamer. Die moet dan over haar verdere aanhouding oordelen. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen