Aanhangers van oud-president Petro Porosjenko die in januari nog betoogden tegen opvolger Volodymyr Zelensky
Volledig scherm
PREMIUM
Aanhangers van oud-president Petro Porosjenko die in januari nog betoogden tegen opvolger Volodymyr Zelensky © EPA

Barsten in de Oekraïense eendracht: van een ontslagen veiligheidschef tot een verkochte Eurosong-trofee

In Oekraïne lijkt de eensgezindheid die er door de oorlog ontstond, stilaan opgebruikt te zijn. Dat uit zich in een ontslagen veiligheidschef, een gewezen president die het land niet mocht verlaten en een verkochte Eurosong-trofee. Wat is er aan de hand? 

49 reacties

  • willy staes

    2 jaar geleden
    Zelensky wil geen vrede , hij stelt eisen voor te onderhandelen die buiten proportie aan de Russen , zich. volledig terug trekken uit hun veroverd gebied ,Als hij morgen eens aan het tafel gaat zitten en probeert een compromis uit de brand te slepen, het kan duizenden mensenlevens redden .
  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    Na honderd dagen oorlog in Oekraïne moet nu toch wel duidelijk zijn. Dat als Rusland terug geslagen wordt tot aan zijn grenzen. Er van rust in de wereld geen spraken kan zijn. De tijd van na WW1 zal terug komen en Rusland zal eer troepen macht op bouwen om bij een tweede poging , rechtstreeks de Navo uit te dagen en aan wereld dominantie te doen. Of het moest zijn dat de Russen zelf het regime op het einde van deze oorlog volledig ontmantelen kgb invloeden en alles ontmanteld.
  • ronald vermeulen

    2 jaar geleden
    Ofwel is de legerleiding van Oekraïne zo dom dat ze zich overal laten insluiten Ofwel speelt er iets anders, maar wel met al de wapens die ze overal krijgen en de gewone burger zal jaren kunnen betalen en afzien
  • Johan Planckaert

    2 jaar geleden
    hopelijk stoppen de russen als ze de donbas hebben veroverd en komt er een einde aan de oorlog, tenzij de nato blijft wapens leveren zodat de oorlog zeker verder gaat
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Marianne Van den Lemmer, die mensen zaten in de kelders door het geweld van het Azov batteljon. Oprichter en sponser is Kolomoisky. Tevens ook de sponsor van Zelenski.