Radio 2

Bokskampioen en agent Delfine Persoon is meter van nieuw politieschip in Oostende

Delfine Persoon is meter geworden van een nieuw politieschip in Oostende. De SPN-01 werd in december 2021 al in gebruik genomen, maar door de coronamaatregelen van toen werd de doop uitgesteld. "Ik vind het fijn om de politie op deze manier in een positief daglicht te kunnen zetten," zegt een trotse Persoon.

Delfine Persoon mocht bij de doop een fles champagne kapotslaan tegen de boeg onder het toeziend oog van onder andere Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) en commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker. Het nieuwe politievaartuig vervangt het oude vaartuig SP-09 dat in 2006 in gebruik werd genomen.

"Even getwijfeld ... maar het is een mooie erkenning"

Bokskampioene Delfine Persoon is zelf inspecteur bij de federale politie en nu dus meter van het politieschip. "Eerst had ik mijn twijfels of dat wel iets voor mij zou zijn, maar ik vind het een mooie erkenning. Op deze manier kan ik het politiewerk in een positief daglicht plaatsen."

Het nieuwe vaartuig is uitgerust met de modernste technologie en onderhoudsvriendelijke materialen. Het is ook energiezuiniger en milieuvriendelijker dan oudere modellen. Voor de bouw en ingebruikname heeft de Vlaamse regering 2,3 miljoen euro geïnvesteerd.

Meest gelezen