Een satellietbeeld van de Iraanse nuclaire site Natanz.
Volledig scherm
Een satellietbeeld van de Iraanse nuclaire site Natanz. © AFP

“Iran heeft 18 keer meer verrijkt uranium dan is toegestaan”

De Iraanse voorraad verrijkt uranium is nu meer dan 18 keer groter dan de limiet die is toegestaan onder de internationale overeenkomst van 2015. Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA), dat maandag door AFP kon worden ingezien.

5 reacties

  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Was te verwachten. Trump vond het nodig om het nucleair akkoord met Iran op te blazen. Dit is het gevolg.
  • Gino De Neef

    2 jaar geleden
    Dank U presidenten Obama en Biden!
  • jurgen vergaelen

    2 jaar geleden
    De wereld staat in brand. Oorlog, honger, milieu. Ondertussen bazelt de Wook-generatie verder over futiliteiten in de marge.
  • Alain Heyrman

    2 jaar geleden
    Na Poetin kan er nog wel eentje bij, het zal dan wel waarschijnlijk de laatste gek met kernwapens geweest zijn, maar de heren politiekers, "wereldleiders" hun diepe zakken werden wel goed gevuld.! Hier had men jaren geleden al moeten ingrijpen!!
  • Jan Vandaele

    2 jaar geleden
    Wie gaat er iets aandoen niemand .want er niemand die een nieuwe midden oosten oorlog wil creëren.Wat ze wel kunnen doen is terug de prijs eens verhogen van de de kernenergie grondstoffen die nodig zijn voor energie op te wekken .wat ze ook gedaan hebben met automatisch de prijs te verhogen van gas om zo alternatieve energie te promoten om een groenere wereld .Capich .