"Close", in Cannes bekroonde film van Lukas Dhont, is al aan 100 landen verkocht

"Close", de tweede langspeelfilm van regisseur Lukas Dhont, is al verkocht aan zo'n 100 landen. De film over de vriendschap tussen twee jongens werd zaterdagavond tijdens het Filmfestival in Cannes bekroond met de Grand Prix.

De internationale distributierechten van "Close" zijn door The Match Factory al aan zo'n 100 landen verkocht, meldt Screen Daily.  

In Europa zal de film onder meer te zien zijn in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovakije, Griekenland, Polen, Roemenië, de Scandinavische landen, de Baltische staten en Zwitserland. 

"Close" zal ook vertoond worden in Azië, onder meer in Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en daarnaast ook in Australië en Nieuw-Zeeland. Eerder raakte al bekend dat de rechten aan Noord-Amerika, Turkije en India verkocht waren. 

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Dhont verbleef de hele periode van het Filmfestival in Cannes, om zijn film te promoten, maar ook om zelf mee te onderhandelen over de verkoop van de rechten aan buitenlandse distributeurs. "We hebben met "Girl" (over Lara, een 15-jarig transgender meisje dat het wil maken als ballerina) echt veel meegemaakt, vooral in Noord-Amerika", zei hij daarover afgelopen weekend in De Morgen. "We hadden de rechten aan Netflix verkocht, maar op een bepaald moment wilden zij de film hermonteren." 

"Ik heb nu expliciet gevraagd om betrokken te worden bij de onderhandelingen, zeker als het gaat over grote territoria als Noord-Amerika, het VK, Japan, ..." 

"Close" vertelt het verhaal van twee 13-jarige vrienden, Léo en Rémi. Wanneer hun intense vriendschap abrupt verstoord wordt, zoekt Léo toenadering tot de mama van Rémi om te begrijpen wat er is gebeurd. 

"Close" opent op dinsdag 11 oktober de 49e editie van Film Fest Gent en zal vanaf 2 november in de bioscoop te zien zijn. 

BEKIJK: De trailer van "Close":

Meest gelezen