© rr

Hasseltse stalker stuurt 900 sms’en naar ex

Een 39-jarige Hasselaar is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot 12 maanden cel met volledig probatie-uitstel omdat hij zijn vriendin van 2014 tot medio 2015 zwaar belaagd heeft.

GeHo

Toen de twee hun relatie na een jaar op de klippen liep, sloeg de man meermaals tilt. In november 2014 en juni 2015 viel hij haar huis binnen om de boel kort en klein te slaan in het bijzijn van haar zoontje nota bene. “Hij lag in zijn bed te beven van de schrik,” klonk het. De bruut vernielde onder meer het meubilair en het pleisterwerk bleef eveneens niet ongeschonden. Vele bloedsporen in de woning waren het gevolg.

De man pleegde de feiten telkens wanneer hij zwaar onder invloed van alcohol was. Daarnaast stuurde de verdachte haar 900 sms’en in die periode en moest ze ook klappen incasseren. De man bekende de feiten. “Het is wat het is en het is gebeurd. Wie zijn gat verbrand moet op de bladeren zitten. Mijn leven is nu drastisch veranderd sinds ik een zwaar ongeval gehad heb en een job heb. Ik ben nu een gelukkig man die graag alleen is.” Bij de strafmaat hield de rechtbank rekening dat de dertiger zelf het initiatief nam om een behandeling tegen zijn alcoholverslaving en agressieprobleem te volgen. Om van het uitstel te kunnen genieten, moet de man de behandeling blijven voort zetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer