©  ISOPIX

Hij loopt uit op Charles Leclerc, maar toch baalt vader Jos na derde plek voor Max Verstappen: “Tien punten weggegooid”

Hoewel Max Verstappen door zijn derde plek in Monaco uitliep op Charles Leclerc, baalt vader Jos Verstappen van de gang van zaken in het prinsdom.

Erik van Haren
Bron: De Telegraaf

“De derde plek van Max vond ik heel teleurstellend. We hebben allemaal kunnen zien dat het een moeilijk weekend voor hem was. Dat begint met de auto, die simpelweg nog niet de karakteristiek heeft voor zijn rijstijl. Max heeft bij de vooras veel te weinig grip. En juist in Monaco, met al die korte bochtjes, heb je een auto nodig die heel snel draait. Dat was gewoon moeilijk”, zegt Verstappen senior in zijn column op Verstappen.com.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez won in Monaco. Jos Verstappen had gehoopt dat Red Bull had gekozen voor de optie om niet de Mexicaan, maar de regerend wereldkampioen naar binnen te halen voor een pitstop.

Derde dankzij fout Ferrari

“Red Bull heeft een goed resultaat neergezet, maar tegelijkertijd weinig invloed uitgeoefend om Max naar voren te helpen. Dat hij derde is geworden, heeft hij te danken aan de fout van Ferrari bij die tweede stop van Charles Leclerc. De kampioenschapsleider, Max dus, is in die zin niet geholpen door de gekozen strategie. Het viel nu volledig de kant van Checo op. Dat was voor mij teleurstellend en had ik voor de kampioenschapsleider graag anders gezien.”

Verstappen vervolgt: “Pérez won de race feitelijk door die vroegere pitstop. Dat kan het team misschien nog uitleggen als een gok, maar ze hadden bij bijvoorbeeld Gasly al gezien dat de intermediates op dat moment de beste optie waren.”

“Ik had graag gezien dat ze voor Max waren gegaan, maar ik ben natuurlijk niet helemaal objectief. Ik denk dat er hier tien punten van Max zijn weggegooid. Zeker met de twee uitvalbeurten die we hebben gehad, hebben we ieder puntje hard nodig. Vergeet niet dat Ferrari op dit moment een betere auto heeft, zeker in de kwalificatie.”

Max Verstappen gaat na zeven races hoe dan ook aan de leiding, ondanks twee eerdere uitvalbeurten. “Max had ook pech bij de kwalificatie, want in zijn laatste run was hij beduidend sneller onderweg en op weg naar de tweede plek, tot de crash van Pérez”, zegt zijn vader. “Dan was alles al anders geweest. Ik gun Checo de zege los van dit alles wel. Winnen in Monaco is natuurlijk iets speciaals. Nu gaat de focus volledig op de volgende wedstrijd in Baku en Canada.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1