BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

RETRO. Derbywinst tegen Nederland in 2012 als startschot van Gouden Generatie, Wilmots: “Van Gaal vond het ridicuul dat ik m’n ploeg niet prijsgaf”

Rode Duivels“Ik wou vooraf mijn opstelling nog niet prijsgeven. Van Gaal vond dat ridicuul.” Als we Marc Wilmots vragen naar zijn debuut als bondscoach, neemt hij maar wat graag de telefoon op. België - Nederland anno 2012 gaat de geschiedenisboeken in als het startschot van de Gouden Generatie.

8 reacties

  • Paulus de Mos

    2 jaar geleden
    In tien jaar tijd zijn er met om de twee jaar een groot toernooi slechts 5 prijzen te winnen als we die conference league flauwekul niet meetellen tenminste Andere landen hebben ook best wel redelijke teams hoor , het is niet dat je zomaar even wereldkampioen wordt , Messi is er ook nooit in geslaagd tenslotte België plaatst zich voor elk toernooi moeiteloos en komen de groepsfase van een toernooi altijd door de laatste tijd , dat is ook wel eens anders geweest geloof ik
  • eric debanne

    2 jaar geleden
    Hopelijk wint Nederland deze wedstrijd ! En vliegt Martinez nog voor het wk ...maar ja helaas dit blijft een droom
  • Johan hendrickx

    2 jaar geleden
    De generatie van de gemiste kansen zou beter op zijn plaats zijn. Martinez heeft hier in een heel groot aandeel.
  • Robin Van Camp

    2 jaar geleden
    En nu tien jaar later heeft deze 'Gouden generatie' nog steeds niets gewonnen. De val zal nu vrijdag ingezet worden tegen Nederland. Ironisch genoeg.
  • Bart Beyns

    2 jaar geleden
    Zo een B-team was het nu ook niet beste Hans hoppenbouwer. Het was een mooie match maar zoals Wimots terecht zei : 'we zijn de koningen van de oefeninterlands'. Dat heeft ons ook op die nummer 1 gebracht denk ik. In ieder geval is het met deze bronzen generatie bijna over, zeker als er daarboven geen topcoach staat, maar een sukkelaar die al jaren verhaaltjes mag vertellen