(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock / Bell nipon

Olieprijzen stijgen naar hoogste peil in 2 maanden na EU-deal over Russische olieboycot

De olieprijzen zijn vanochtend gestegen tot het hoogste niveau in een tweetal maanden. Aanleiding is het akkoord dat de EU-leiders hebben bereikt over een verbod op de import van Russische olie.

162 reacties

  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Als de ministers en begadigden hun dienstauto zelf en op hun kosten moesten voltanken zouden ze wel wakker worden Hoe rijker hoe gieriger zei mijn vader steeds
  • Petrus Dijkzeul

    2 jaar geleden
    Europa is er op uit om Rusland totaal te isoleren van levering energie, nu is het met een olie import stop en straks met een import stop voor gas. Maar Rusland is nog steeds genegen gas te leveren dat voor betaling in roebels. Als Europa werkelijk het kwaad in de zin heeft, laat Rusland dan hen voorblijven en terstond ook alle gastoevoer afsluiten naar Europa, dan zal Europa in een economische crisis belanden welke zijn weerga niet kent.
  • Dirk Vanhove

    2 jaar geleden
    Met dank aan onze toffe bende van de Europese Unie!!!!!!
  • etienne bies

    2 jaar geleden
    Door naar de pijpen van Amerika te dansen is Europa het enigste continent dat zich gaat verarmen ten gevolge het conflict Rusland Oekraïne.India en China kopen Russische aardolie aan discount prijzen , en wij betalen ons dood aan dure Amerikaanse en Arabische aardolie.En ondertussen worden Amerika en de Arabische landen slapend rijk.
  • Willy Schepers

    2 jaar geleden
    Walla, wij zijn weeral gejost, het ging ons toch gene euro meer kosten dacht ik.
  1. “Dit aandeel kost 382 euro, maar het potentieel is enorm.” Onze geldexpert ziet twee koopkansen bij de Amerikaanse techreuzen
    PREMIUM

    “Dit aandeel kost 382 euro, maar het potentieel is enorm.” Onze geldexpert ziet twee koopkansen bij de Amerikaan­se techreuzen

    Het resultatenseizoen is weer van start gegaan. Na de Amerikaanse banken zijn de ‘Magnificent Seven’ aan de beurt. Welke cijfers kunnen de grootste techbedrijven ter wereld voorleggen? Loont het om nu aandelen van Tesla, Microsoft of Meta te kopen? HLN-beursexpert Pascal Paepen (KU Leuven) werpt zijn licht op de kwartaalcijfers, tipt echte koopkansen en vertelt welke aandelen je beter skipt. “Maak gebruik van de forse koersdaling vandaag om in te stappen of bij te kopen.”
  2. Europese leiders sluiten akkoord over verbod op Russische olie

    Europese leiders sluiten akkoord over verbod op Russische olie

    De Europese leiders hebben gisteravond laat een akkoord bereikt over een verbod op de import van Russische olie. Dat zou ingaan tegen het einde van dit jaar. Het gaat in eerste instantie om een embargo op olie die over zee wordt ingevoerd, waarmee twee derde van alle Russische olie gebannen wordt. Een Pools-Duits importverbod meegerekend, wordt in totaal meer dan 90 procent van de Russische olie van de markt gehaald. Olie die via de Droezjba-pijpleiding (de langste oliepijpleiding ter wereld) aangevoerd wordt naar Hongarije en Slovakije, blijft voorlopig buiten de boycot. Morgen buigen de ambassadeurs van de lidstaten zich over de details.