Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V): “Dankzij de grote investeringen van de Vlaamse regering zijn we er voor het eerst in geslaagd om alle mensen met de hoogste zorgnoden perspectief te geven op ondersteuning".
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V): “Dankzij de grote investeringen van de Vlaamse regering zijn we er voor het eerst in geslaagd om alle mensen met de hoogste zorgnoden perspectief te geven op ondersteuning". © BELGA

Wachtlijst personen met een handicap afgenomen: “Maar het werk is nog niet klaar”

Het aantal personen met een handicap dat wacht op meer ondersteuning is in 2021 afgenomen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). In 2020 was nog sprake van 16.523 wachtenden, een jaar later was dat cijfer gedaald tot 15.918.

3 reacties

  • LOUIS SANDERS

    2 jaar geleden
    Wim Claes, niets houd u tegen om ook een handicap op te lopen, blijkbaar gemakkelijk verdiend volgens u.
  • Robin Van Hoof

    2 jaar geleden
    Wim Claes, Ik sta op deze wachtlijst (al een aantal jaar). Ik werk eveneens voltijds. Ik heb hulp nodig en moet hiervoor 9€ per uur betalen, welke ik blijkbaar niet van de belastingen kan aftrekken t.o.v. poetshulp met dienstencheques. Vergeet dan niet de maandelijkse bijdrage voor noodpermanentie,... Die momenteel allemaal uit eigen zak betaald word.U moet mensen met een handicap niet in hetzelfde hokje steken als professionele doppers.
  • wim CLAES

    2 jaar geleden
    En wie betaalt dat? De werkman.