© ATV

Zomer van Antwerpen niet langer in Scheldebocht, zomerbar verhuist naar park Groot Schijn in Deurne

Deurne -

De zomerbar van de Zomer van Antwerpen verhuist dit jaar naar park Groot Schijn in Deurne, omdat er werken zijn op de vorige locatie. Daarnaast belooft het festival opnieuw een zomer vol circus, muziek en theater. En er is ook een audiowandeling in het Centraal station. Het festival is nog niet even groot als vóór de corona-crisis, omdat de ticketverkoop niet zo vlot loopt.

Bron: ATV

De zon was er alvast bij vanochtend ochtend in de Zomerfabriek wanneer het programma van de Zomer van Antwerpen werd voorgesteld. Nieuw is dat de zomerbar verplaatst, de vorige locatie in de Scheldebocht is niet beschikbaar door werken. En dus zoekt de bar nieuwe oorden op.

Volgens Zomer van Antwerpen is het “een hele mooie plek, ook heel bereikbaar en de tram stopt voor de deur.”

Cinema Urbana en meer

Ook dit jaar is er film in openlucht in Cinema Urbana en kan je naar de zonsondergang gaan kijken. Met vzw Kol kan je op een muzikale en theatrale wandeling in natuurdomein het Rot op Linkeroever. Of er is ook een audiotour in het Centraal station, Human Zoo.

“Naast de zoo waar je perfect naar de dieren kan kijken, dachten wij dat het Centraal station wel een goede plek was om naar de mens te kijken anno 2022”, klinkt het. “Het is een individueel parcours, je wordt eigenlijk figurant in elkaars luisterspel zonder dat je het beseft.”

De ticketverkoop in de cultuursector loopt niet goed. Ook de Zomer van Antwerpen draait nog niet zoals voor de coronacrisis, tegen volgend jaar hoopt de organisatie opnieuw op volle kracht te zijn. “We horen dat sommige mensen het financieel moeilijker hebben. We hebben een groot gratis aanbod, zoals altijd en de prijzen zijn laag. Maar we horen dat ook veel mensen op vakantie gaan. Dus we zijn toch nog een beetje voorzichtig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV