Antwerpse Meir beveiligd tegen mogelijke terroristische aanvallen met sterkere palen en fietsbeugels

De stad Antwerpen en de lokale politie willen kwetsbare plaatsen in de stad beter beveiligen tegen terroristische aanvallen met voertuigen. Ze hebben daarvoor nieuw en sterker straatmeubilair ontwikkeld, om op drukke plaatsen zoals de Meir meer veiligheid te garanderen.

Volgens de stad Antwerpen en de lokale politie vormt de Meir een risicovolle plaats voor mogelijke terroristische aanvallen met voertuigen. Dat komt vooral omdat die plaats veel mensen aantrekt. Al stelt de politie vandaag wel gerust. “De dreiging is op dit moment niet groter dan gisteren, de mensen moeten dus zeker niet banger zijn”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder politiezone Antwerpen.

BEKIJK - Wouter Bruyns over de maatregelen om de stad veiliger te maken:

Videospeler inladen...

Om de Meir en de publieke ruimtes die errond liggen nu beter te beveiligen, is nieuw en sterker straatmeubilair ontwikkeld. Dat moet voertuigen, die op een mensenmassa willen inrijden, tegenhouden. “We hebben dat straatmeubilair laten opgaan in de rest van het straatbeeld. Op die manier worden de mensen niet altijd herinnerd aan een mogelijk dreiging”, zegt Bruyns. 

Het straatmeubilair is bestand tegen voertuigen tot 7.500 kilogram, die met een snelheid van 70 kilometer per uur rijden

Jan Pirenne, projectleider publieke ruimte Stad Antwerpen

“Het gaat onder meer over nieuwe palen en fietsbeugels, die een zeer grote weerstand hebben tegen voertuigen die erop zouden inrijden”, vertelt Jan Pirenne, projectleider publieke ruimte stad Antwerpen. “Het straatmeubilair is bestand tegen voertuigen tot 7.500 kilogram, die met een snelheid van 70 kilometer per uur komen aanrijden”, aldus Pirenne.

Meest gelezen