Woning van kickbokser Jamal Ben Saddik en huis in Merksem bekogeld met zwaar stuk vuurwerk: “5 mensen met gehoorschade”

Borgerhout, Merksem -

Zowel in Borgerhout als in Merksem zijn afgelopen nacht twee woningen geviseerd met zwaar vuurwerk. Het zou gaan om familieleden van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik. Volgens onze informatie waren de aanslagen vooral gericht tegen zijn broer, een bekende in het drugsmilieu.

In de Zegepraalstraat in Borgerhout werd even voor 1u vuurwerk gegooid naar een woning van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik. “Vijf personen werden met lichte gehoorschade naar het ziekenhuis gebracht, ze mochten later terug naar huis”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket.

Schade in de Zegepraalstraat in Borgerhout.  ©  BFM

De vader van kickbokser Jamal Ben Saddik was thuis toen het zware vuurwerk voor zijn woning ontplofte. Woensdagochtend mat hij de de schade op, de stenen dorpel van zijn woning en de omkadering van de voordeur werden in stukken geslagen. De knal sleurde ook de deurbel en de brievenbus van de muur, een laag van het glas boven de voordeur ging aan diggelen.

Kickbokser Jamal Ben Saddik. ©  Geert Van de Velde

Volgens onze informatie is de aanslag vooral gericht tegen de broer van Jamal, ook wel bekend onder de naam ‘Urbanus’. “Ik heb geen idee waarom dit gebeurd is”, reageert hij. ”Of mijn zoon een probleem zou hebben? Ik weet het niet.” Op de woning hangen twee stevige bewakingscamera‘s. ”De politie heeft de beelden meegenomen”, zegt vader Ben Saddik.

“Geen idee waarom”

Tien minuten na de explosie in Borgerhout ontplofte ook bij een woning in de Vrijhandelstraat in Merksem een zwaar stuk vuurwerk. Verschillende woningen en auto’s raakten beschadigd. Het vuurwerk ontplofte voor een pand in het begin van de straat. “Wij hebben geen idee waarom dit gebeurd is” reageert de zoon des huizes. ”Mijn ouders wonen hier. Ik heb niets met drugs of de haven te maken.” De geviseerde woning heeft volgens hem ook niets met de familie Ben Saddik te maken. “Die ken ik alleen van televisie.”

Schade in de Vrijhandelstraat in Merksem. ©  BFM

“Of er een link is tussen beide feiten, wordt onderzocht. We hebben een onderzoeksrechter gevorderd”, zegt Aerts. “Een eventuele link met het drugsmilieu wordt eveneens onderzocht.” Volgens onze informatie lijkt die link er in beide gevallen wel te zijn. Kickbokser Jamal Ben Saddik alias Goliath komt aan bod in verschillende drugsdossiers, hij werd in maart van vorig jaar nog opgepakt omdat hij ervan verdacht wordt een van de verkopers van telefoons met Sky ECC te zijn. De aanslagen van afgelopen nacht zouden vooral gericht zijn tegen de broer van Jamal ‘Urbanus’, ook een bekende in het drugsmilieu.

Schade in de Zegepraalstraat in Borgerhout.  ©  BFM

(vdaa, sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen