Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens een bezoek bij de Federale Politie.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens een bezoek bij de Federale Politie. © Gregory Van Gansen / Photo News

Personeel te kort om politiepersoneel aan te werven

Ondanks een groot tekort aan politiemensen, ligt de aanwerving van politiepersoneel plat. Twee ­politiescholen hebben al beslist het opleidingsjaar te annuleren, wegens gebrek aan kandidaten. “Het probleem zit bij de rekruteringsdienst van de ­federale politie die te weinig personeel heeft om kandidaten te selecteren”, berichten Het Nieuwsblad en De Standaard.

22 reacties

  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    Hoe zit het trouwens met de belofte van Jan Jambon om 1.600 beveiligingsagenten te hebben aangeworven. Trouwens het is niet omdat je 100 kandidaten hebt gerekruteerd dat ze ook allemaal slagen in hun opleiding.
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Annelies gaat wel op bezoek, maar de veelvuldige vragen voor betere verloning van de politie zitten na veel acties en discussies blijkbaar in de onderste lade.
  • Denis Stock

    2 jaar geleden
    Je oogst wat men jarenlang heeft gezaaid.
  • jaak Peeters

    2 jaar geleden
    Nu hebben ze zelfs geen volk meer om volk aan te werven? Is dat Belgisch surrealisme? Ceci n'est pas... vul zelf maar in.
  • Johan Aerts

    2 jaar geleden
    Politiekers ze maken iedereen belaglijk nog maar eens leger,politie,rijkswacht onmondig of zelfs verdwenen. Nu geraken ze aan geen volk hoe zou dat komen.