Onschuldige man (38) klemgereden en onder schot gehouden tijdens wilde achtervolging

De politie heeft donderdagnacht vier personen opgepakt na een wilde achtervolging door het zuiden van Limburg. De vier inzittenden, een koppel en twee kinderen, vluchtten weg tijdens een controle in Alken. Bij de achtervolging, door Sint-Truiden, Borgloon en Tongeren, reed de politie ook een onschuldige man uit Hoeselt klem. Hij werd zelfs even onder schot gehouden.

tomas

“Het was een heel normale rit tot ik plots een politiecombi op me af zag komen”, vertelt de 38-jarige Bilian Mihaylov aan TV Limburg. “Een paar seconden later reed die combi me aan in de flank van mijn wagen. Het was een huurwagen, die is nu perte totale.”

Na de aanrijding stappen twee agenten op Bilian af. “De ene trok een wapen en de andere wilde me uit mijn auto trekken. Hij had handboeien vast. Ik was even in paniek en vroeg ‘wat krijgen we nu, wat is er aan de hand? Ik heb toch niets misdaan’.”

Uiteindelijk bleek Bilian inderdaad onschuldig. De inspecteurs zouden intussen hun excuses hebben aangeboden.

Spijkermat

Het gevluchte viertal werd uiteindelijk opgepakt in Tongeren. Ter hoogte van dancing Mac Queen in Borgloon legden agenten eerst nog een spijkermat op de weg om de vluchtende wagen af te stoppen.

Maar de bestuurster knalde eroverheen en reed nog door naar de ouderlijke woning van haar echtgenoot in Mulken bij Tongeren.

Daar werd het viertal door de politie in de boeien geslagen. Tijdens de arrestatie haalde een van de inzittenden een vuurwapen boven. De opgepakte man zou lid zijn van een beruchte familie met 14 kinderen. De vrouw die het voertuig bestuurde, had geen rijbewijs, de wagen was niet verzekerd en er waren nog tal van andere inbreuken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen