Na Australië verovert ‘Karen’s diner’ ook Europa: “Het personeel beledigt je de hele tijd, zoals een typische Karen”
Van je dessert op de tafel smijten tot een middelvinger opsteken als je achter de rekening vraagt: onvriendelijke service staat centraal in een nieuw burgerrestaurant in Amsterdam. Deze zomer opent ‘Karen’s Diner’, waar je letterlijk betaalt om uitgescholden te worden door een ‘typische Karen’. En heet je écht Karen? Dan krijg je er zelfs een gratis drankje bij.
‘Great Burgers & Very Rude Service’: zo klinkt de slogan van de keten Karen’s Diner. En die liegt er niet om. Waar in de meeste restaurants vriendelijkheid en hospitality met stip op nummer één staan, behandelt het personeel je hier zo onvriendelijk mogelijk. Van een menukaart die nonchalant op je tafel wordt gegooid tot een gemene opmerking over je kledingstijl. Onbeschoft zijn, is hun handelsmerk.
Vanwege die onbeschoftheid moeten klanten in het restaurant jonger dan 16 jaar vergezeld worden door een ouder of voogd. “Grof taalgebruik is gebruikelijk op al onze locaties. We zijn Disneyland niet. Daarom raden wij minderjarigen aan om doordeweeks niet na 18.00 uur en in het weekend niet na 17.00 uur te komen”, klinkt het op de website.
Lees verder onder de video.
Waar komt het idee vandaan?
Karen’s Diner is momenteel al te vinden in Australië en het Verenigd Koninkrijk, maar in augustus komt er dus een nieuwe vestiging in Amsterdam. Ook in grote Amerikaanse en Canadese steden zoals Chicago, New York en Vancouver zullen de ‘Karen’s’ binnenkort de wereld komen verblijden met hun vriendelijkheid.
De naam Karen Diner’ is afgeleid van het fenomeen ‘Karen’. De naam die vaak wordt geassocieerd met vrouwen van middelbare leeftijd, die verbitterd naar de wereld kijken en mensen slecht behandelen. Hoe ze dat doen? Door naar de manager vragen om een winkelmedewerker te overrulen of door lak te hebben aan basisregels, zoals stoppen voor een zebrapad. Online verschijnen er regelmatig filmpjes van dit soort stereotype bevoorrechte middenklasse-vrouwen, die vaak op duizenden views kunnen rekenen.
De naam ‘Karen’s Diner’ is afgeleid van het fenomeen ‘Karen’: de naam die vaak wordt geassocieerd met zure vrouwen van middelbare leeftijd met een verbitterde kijk op de wereld.
Is jouw naam toevallig Karen? Voel je dan zeker niet geremd om naar Karen’s Diner te gaan. Iedere Karen krijgt namelijk een gratis drankje. Heet je geen Karen? Dan kan je wel nog altijd onbeschoft reageren op het personeel. Iedere klant wordt aangemoedigd om zich arrogant te gedragen. Moet je te lang wachten of zijn je frietjes koud? Vraag dan meteen naar de manager. Want een echte Karen staat ‘minderwaardig personeel’ niet te woord.
Niet het enige restaurant dat onbeschoftheid op de kaart zet
Het concept van je te laten uitschelden tijdens je diner, wint trouwens in het algemeen aan populariteit. In de Verenigde Staten vind je bijvoorbeeld Dick’s Last Resort, en ook hier behandelt het personeel je als een stuk vuil. De ober maakt zelfs speciaal voor jou een papieren hoed met een persoonlijke belediging. Het is eens iets anders.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
143 paaseitjes van 12 supermarkten en bekende merken onder de loep: welke smaak zit in welk papiertje?
-
Independer
Dit zijn de 5 populairste autokleuren en zo beïnvloedt de kleur van je wagen de prijs
Zwart, wit of grijs: het klinkt misschien wat eentonig, maar als je auto deze kleur heeft dan kun je rekenen op de nodige waardevastheid als je hem ooit wil verkopen. Daarnaast zijn er nog een paar andere elementen die de restwaarde van een voertuig bepalen. Independer.be maakt je wegwijs. -
32 miljoen views voor rauwe melk op sociale media, want ‘gezonder dan melk uit de winkel’. Is dat waar?
Als je de nieuwste voedingshype op social media mag geloven, biedt rauwe, onbehandelde melk een hoop gezondheidsvoordelen: een pak meer vitamines en geen last meer van je lactose-intolerantie. Maar kloppen die claims? Of schuilt er gevaar in melk recht van de boer, die je niet in de winkel vindt? Voedingswetenschapper Dries Vandeweyer formuleert een helder antwoord. -
-
PREMIUM
Welke witte supermarktwijnen onder de 10 euro zijn je geld waard? HLN-sommelier Sepideh proeft er 15 en deelt één 8/10 uit
-
PREMIUM
Hoe vermijd je gedoe over de rekening na een avondje uit? Etiquette-expert geeft advies: “Stuur niet meteen een betalingsverzoek”
Een avond op restaurant met vrienden of familie sluit je liever niet af met een discussie over de rekening. Maar wat doe je als je tafelgenoot in de cocktails vloog en jij sober aan water nipte? Hoe zit het bij een sharing-restaurant? Wie moet de rekening voor de hele groep voorschieten, volgens de etiquette? En maakt de gelegenheid een verschil? Etiquette-expert Kevin Strubbe vertelt hoe je ongemakkelijke situaties kan voorkomen: “Met deze tip houd je het luchtig.” -
Dadels zijn het eerste wat moslims eten tijdens ramadan om vasten te doorbreken: wat maakt die vrucht zo goed daarvoor?
De ramadan is weer van start gegaan. Die vastenperiode is voor moslims hét moment om stil te staan bij hun geloof en zelfontwikkeling. Tot zonsondergang eten en drinken ze niets, waarna ze het vasten traditioneel breken met een oneven aantal dadels. Maar wat maakt die dadels zo goed om te eten op nuchtere maag? Chef Fatima Marzouki en diëtiste Sanne Mouha leggen uit. -
KIJK. Jumbo lanceert scanners die meten hoe rijp een avocado is
-
PREMIUM
Jongeren tot 18 jaar mogen binnenkort geen sterkedrank meer kopen. Waarom mogen bier en wijn nog wel? Toxicoloog legt uit
-
HLN Shop
Smakelijk eten voor een (h)eerlijke prijs: deze vier scherp geprijsde kookboeken tik je nu op de kop
Wil je je gasten trakteren op een heerlijke paasbrunch? Of heb je deze vakantie gewoon eindelijk tijd om terug meer ‘homemade’ aan je maaltijden toe te voegen in plaats van het noodgedwongen ‘kant-en-klaar’? Een kookboek komt dan wellicht goed van pas. HLN Shop ging op koopjesjacht en kwam terug met vier smakelijke titels voor een klein(er) prijsje. -
PREMIUM
"Wij bestellen nog maar één glas wijn": 50 Vlamingen delen hoe ze besparen op de restaurantrekening
Restaurants zijn vandaag 15 procent duurder dan twee jaar geleden. En dat voelen we: onze HLN-rondvraag toont dat een op de twee Vlamingen minder uit eten gaat. Geldexpert Stijn Baert en trendwatcher Saskia Neirinckx verhelderen waarom prijzen zo stijgen, en vijftig Vlamingen verklappen hoe ze de kosten van hun etentjes drukken. “In zo’n restaurant geniet je soms voor 19 euro van soep, voor-, hoofd- en nagerecht.” -
PREMIUM
Zo beleven chef-koks Fatima en Zahia een gezonde, warme ramadan: “Tegenwoordig is dit ontbijtje hip”