©  BELGAIMAGE

Transfervrije Paul Pogba verlaat Manchester United, terugkeer naar Juventus in de maak?

De Franse middenvelder Paul Pogba (29) verlaat Manchester United op het einde van het seizoen. Zijn contract bij The Reds loopt eind juni af, en er kon geen akkoord gevonden worden over een verlenging. Pogba speelde in totaal maar liefst 233 wedstrijden voor United, goed voor 39 goals en 51 assists.

Thomas Cami
Bron: Belga

Paul Pogba speelt volgend seizoen niet meer voor Manchester United. De Engelse club bevestigt woensdag dat de Fransman, wiens contract afloopt, Old Trafford transfervrij verlaat.

De 29-jarige Pogba ruilde in de zomer van 2016 Juventus voor ManU, dat ruim 100 miljoen euro voor hem neertelde. Hij keerde zo terug naar de club waar hij tussen 2009 en 2012 in de jeugdelftallen had gevoetbald.

De Franse wereldkampioen won met de Mancunians de Europa League en de EFL Cup in 2017. Afgelopen seizoen kwam hij, vooral door blessureleed, slechts twintig keer in actie in de Premier League (een goal). Pogba wordt gelinkt aan een terugkeer bij Juventus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Lingard weg

Ook het contract van de eveneens 29-jarige Lingard bij de Mancunians liep af. De voormalige jeugdspeler debuteerde in 2014 voor het eerste elftal, maar kon er nooit voor een langere periode een basisplaats afdwingen. Vorig jaar werd hij al eens een half seizoen uitgeleend aan reeksgenoot West Ham United.

Lingard heeft 32 caps en 6 doelpunten op de teller staan voor de Engelse nationale elf. Hij wordt nu onder meer genoemd bij het ambitieuze Newcastle United.

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer